Nyakunkon az EB, ahol 1988 után végre ismét holland győzelmet várunk. Bár a világbajnoki ezüstérmes csapat nagyjából változatlan kerettel vág neki a tornának, mi a megújulás mellett szavaztunk: a narancsszívű drukkerek a holland válogatottal kapcsolatos posztokat ezentúl a huphollandhup.blog.hu címen követhetik. Az új címen a megszokott szerzőgárda vár Titeket, olvassatok, kommenteljetek!

Hup Holland Hup!

Szólj hozzá!

Címkék: költözés hollandia oranje huphollandhup.blog.hu EB 2012

Szólj hozzá!

Címkék: foci hollandia

Edwin Van der Sar profi labdarúgó pályafutása a Barcelona ellen elveszített Bajnokok Ligája döntővel befejeződött, a holland óriás, vagy, ahogy sokan becézik Flappie végleg szögre akasztotta kesztyűjét. A hír senkit sem ért váratlanul, már tavaly nyáron sejthettük, hogy a szezon végén elköszön, amikor a világbajnokság előtt lemondta a holland válogatottságot, épp a mi fiaink ellen búcsúztatták őt Amszterdamban, januárban pedig hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul.

 

 


"Fizikailag semmi szükségem nincs a pihenésre, és olykor magamnak is felteszem a kérdést, hogy akkor minek is fejezem be? Egyszerűen úgy érzem, hogy 40 évesen eljött erre az idő. Nem egyedül döntöttem, hanem a feleségemmel, a tanácsadómmal, Rob Jansennel és Sir Alex Fergusonnal is megbeszéltem a dolgot"


 

3 komment

Címkék: ajax foci futball hollandia kapus visszavonulás oranje edwin van der sar manchaster united

Mázlisták a magyar válogatott focisták! Ritka nagy szerencséjük volt a pénteki magyar-holland EB-selejtezőn. Míg más ember komoly pénzeket áldoz arra, hogy Londonban nézze focizni van Persie-t, Milánóban Sneijdert vagy Barcelonában Afellayt, addig ők teljesen ingyen és közvetlen közelről csodálhatták meg a holland labdavirtuózok budapesti gálaelőadását. Ezt a mázlit! Ezután hiába mondja nekem bárki is, hogy a magyar válogatott labdarúgói szerencsétlenek.

Irigy vagyok. Nagyon. Többé soha és többé senki ne jöjjön elő azzal a dumával, hogy a magyar fociválogatott tagjai nincsenek kivételezett helyzetben!

Helyezzük magunkat kényelembe. Kezdődik az előadás.

- Szeretettel köszöntöm a Magyarország-Hollandia EB-selejtező utáni „Sírva vigad a magyar” konferencián résztvevő focidrukkereket. No és természetesen szintén sok szeretettel köszöntöm azokat is, akik korsó sörök társaságában még mindig sírva vigadnak a szomszéd csehóban. Hukk. Ők még nem sírták magukat illuminált állapotba, hukk, de amint eljutnak arra a szintre, ahol mi tartunk, hukk, betámolyoghatnak közénk, hukk.

Először: nem azért gyűltünk össze, hogy ne legyünk szétszóródva. Másodszor: nehogy itt nekem valaki szapulni merje a magyar válogatott labdarúgókat! Hukk. Áldozatok ők! Áldozatok ők, még akkor is, ha nem kéne annak lenniük. Áldozatok ők, még akkor is, ha önszántukból váltak áldozattá! Hukk.

Te, ott, ott, igen, te, ne gyurcsányozzál! Te pedig, igen, te, ne orbánozzál! Ha már annyira részegek vagytok, hogy ennyire eltévesztettétek a házszámot, legalább kussoljatok. Vagy aludjatok. Hagyjatok minket sírva vigadni a magyar fociról.

Szóval hukk, mit is akartam mondani, hukk, ja igen, a magyar fociválogatottat kezdtem el védelmezni, hukk. Áldozatok ők, mert egy álszent ország fociválogatottjában kell szerepelniük. Ráadásul álszent sportriporterek álszent kérdéseire kell álszentül válaszolniuk. Hukk. Áldozatok ők, mert elmondanák saját gondolataikat, de a kérdezők szerint a kutya sem kíváncsi a focisták véleményére. Álszent módon kell nyilatkozniuk, hukk, mert az álszent sportnapilap és álszent portálok álszent megmondóemberei szentül meg vannak győződve, hogy Álszentország focirajongói annyira síkhülyék (smittpálul: sikkhüjjék), hogy a való világról csak valami villa jut az eszükbe (kanál nem, hukk). Más nem. Pedig Álszentországban nem csak álszent focidrukkerek vannak.

Olyan focirajongók is vannak, akik azért olvasnak sportújságot, hogy röhögjenek egy kellemeset. Hukk. Álszentül hangoztatják, hogy Trabanttal is lehetünk olyan gyorsak, mint a Ferrari! Mi több, ha minden jól működik, akkor még az is előfordulhat, hogy a gyorsulási versenyen a Ferrari előtt érünk célba a rozoga Trabanttal! Na, erre igyunk egyet. Egészségetekre, Hukk. Azt persze nem mondják meg, hogy azon a rohadt pályán egyetlen sorompó vagy piros lámpa sincs, ahol a Trabant utolérhetné a Ferrarit.

Á, vagyis hukk, ez nem cél. Ilyesmit nem mondanak az álszentek. Az a lényeg, hogy jó sokan fizessük meg a belépő árát. Menjünk szurkolni a Trabantnak, egyetlen pillanatig se gondolkozzunk azon, hogy egy Trabantot nem érdemes összehasonlítani egy Ferrarival. Aztán, ha jól pofára estünk és ismét kicsalódtuk magunkat, hogy márpedig a Ferrari tényleg gyorsabb a Trabantnál, mehetünk a francba. Hukk.

Tudjátok mit? Nem akarok tovább okoskodni, mert a végén még álszenteskedésnek veszitek. Menjünk inkább inni. Az legalább meglátszik rajtunk. A „Sírva vigad a magyar” konferencia véget ért. Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Az előadásnak vége, az írásnak még nem.

Annyit még hozzátennék az álszentekre allergiás és kétségkívül illuminált állapotban lévő felszólaló mondandójához, hogy a magyar-holland mérkőzést felvezető napokban Dzsudzsák Balázst is alaposan megszívatták. A jelenkor egyik magyar sztárfocistájának titulált Dzsudzsákot kiragadták a szövegkörnyezetéből vagy egyszerűen csak neki tulajdonítják, hogy a hollandok arrogánsak, lekezelőek és lenézik a magyar focistákat. Nos, ilyet a PSV Eindhoven játékosa nem gondolhatott, mert az arroganciát igencsak nehéz összetéveszteni a magabiztossággal és az önbizalommal. Szerintem. Ha mégiscsak Dzsudzsák volt az, aki szerint a holland focisták lenézik a magyar labdarúgókat, akkor gratulálhatok Zimány Lindának, megtalálta a párját. Balázs pedig mihamarabb igazoljon el Hollandiából. Még mielőtt úgy rúgják ki, hogy a lába sem éri a földet.

Zárójel kinyitva. Gregory van der Wiel jobbhátvéd létére majdnem annyiba kerül, mint a legdrágább magyar focista. Nagyon sok focirajongónak nem okozna meglepetést, ha a Daniel Alves utáni korszakban van der Wiel lenne a Barcelona jobbhátvédje. Zárójel bezárva.

A magyar-holland EB-selejtezőről néhány szóban így érdemes megemlékezni: aki az utóbbi két-három évben látta a Barcelonát idegenbeli, kötelező jellegű, de teljes mértékben tét nélküli mérkőzést játszani, az már tudja is, hogyan játszott a holland válogatott.

No és milyen teljesítményt nyújtott a magyar fociválogatott? Amit szokott. Semmi extra. Szerintem a magyar játékosokat annyiban érdemes hibáztatni, hogy nem ismételgetik addig, amíg minden érintett meg nem érti: Hahó! Nem San Marino, hanem a világbajnoki ezüstérmes Hollandia az ellenfél!

Ideje lenne felébredni.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA  0-4 (0-2)

Budapest (Puskás Ferenc Stadion), 23 817 néző, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Király - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Varga (Vadócz, 46.), Elek (Priskin, 79.) - Koman (Czvitkovics, 46.), Gera, Dzsudzsák - Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
HOLLANDIA: Vorm - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters - De Jong, Van der Vaart (Strootman, 81.) - Kuyt (Van Nistelrooy, 81.), Sneijder, Afellay (Elia, 63.) - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
Gólszerző: Van der Vaart (8.), Afellay (45.), Kuyt (53.), Van Persie (62.)

36 komment

Címkék: foci magyarország hollandia eb selejtező

Budapestre látogat a világbajnoki ezüstérmes holland fociválogatott. A leendő Európa-bajnok!

A sorsolásnak köszönhetően a magyar fővárosban vendégeskedik az Oranje. Ha van fix kettes, akkor ez az - mondhatja a tippelő drukker. És tényleg. Amennyiben onnan közelítűnk az esélyekhez, hogy a világ egyik legjobb labdarúgó válogatottja lesz egy középszerű csapat ellenfele, akkor viszonylag egyszerű feladata van az esélyt latolgató szurkolónak. Pedig Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Mark van Bommel és Maarten Stekelenburg nélkül játszanak majd a narancsmezesek. Magyar részről akár jelentősnek is nevezhető össznépi örömködés volt, amikor kiderült, hogy Huntelaar nem játszhat Budapesten. Mit léptek erre szegény hollandok? Robin van Persie egészséges, ő fog játszani.

A sérülékeny Robben Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak sem fog hiányozni. Tény, hogy nagyon jó játékosról van szó, de az is tény, hogy a holland válogatott Robben nélkül is kiválóan tud focizni. Ezt eddig már több alkalommal is bizonyította. Ha nem is vallja be nyilvánosan, van Bommel valószínűleg hiányzik van Marwijknak. De az tuti, hogy ha hiányzik, akkor csakis neki. És a legelvetemültebb holland drukkereknek. Mert bizony Mark van Bommel a tavalyi foci vb-n lerombolta mindazt, amit az azt megelőző években felépített. Olyan játékossá vált, akit jóérzésű focirajongó még fűnyíró alkalmazottként sem akar(hat) a pályán látni.

Szerintem nagy hiányzója is lesz a holland csapatnak. Stekelenburg hiánya nem azért lehet érzékény a hollandoknak, mert az Ajax kétségkívül jó képességekkel rendelkező hálóőre annyira kimagaslóan jegyzett kapus lenne. Annál inkább azért, mert nem mondató el a hollandokról, hogy túl sok jó kapusuk lenne. Stekelenburg cseréje, Vorm finoman fogalmazva is rutintalannak számít a nemzetközi mezőnyben. Az őt helyettesítőkről inkább ne is beszéljünk. Lám, ha van valami, amiben a magyarok jobban állnak a hollandoknál, az a kapus poszt.

Olvastam a magyar foci aktuális üdvöskéje, Dzsudzsák Balázs nyilatkozatát, miszerint a hollandok lenézik a magyar fociválogatottat. Mindenki gondolja azt, amit akar. Szerintem inkább maradjunk a tényeknél: a világbajnoki ezüstérmes, jelenleg a világranglista második helyén lévő csapat játszik a világranglista 36. helyén álló csapattal. Szintén a tényeknél maradva: „a 2002–2010 közötti kvalifikációs időszakban a holland válogatott Európa legjobbja, a selejtezőin megszerezhető pontok 80.7 százalékát begyűjtötte – a kontinensen egyedüliként van 80 százalék fölött az eredményességi mutatója, a regnáló világ- és Európa-bajnok Spanyolországot (79.9 százalék) megelőzve.”

2010-es vb-selejtezők:
Macedónia – Hollandia 1-2 (Pandev 77. – 11-esből ill. Heitinga 46., Van der Vaart 59.)
Hollandia – Izland 2-0 (Mathijsen 15., Huntelaar 65.)
Norvégia – Hollandia 0-1 (Van Bommel 62.)
Hollandia – Skócia 3-0 (Huntelaar 30., Van Persie 45., Kuyt 77. – 11-esből)
Hollandia – Macedónia 4-0 (Kuyt 16., 41., Huntelaar 25., Van der Vaart 88.)
Izland – Hollandia 1-2 (Sigurdsson 87. ill. De Jong 8., Van Bommel 15.)
Hollandia – Norvégia 2-0 (Ooijer 32., Robben 50.)
Skócia – Hollandia 0-1 (Elia 82.)

Világbajnokság, 2010:
Hollandia – Dánia 2-0 (Agger 46. – öngól, Kuyt 85.)
Hollandia – Japán 1-0 (Sneijder 53.)
Kamerun – Hollandia 1-2 (Eto'o 65. – 11-esből ill. Van Persie 36., Huntelaar 83.)
Hollandia – Szlovákia 2-1 (Robben 18., Sneijder 84. ill. Vittek 92. – 11-esből)
Hollandia – Brazília 2-1 (Sneijder 53., 68. ill. Robinho 10.)
Uruguay – Hollandia 2-3 (Forlán 41., M. Pereira 91. ill. Van Bronckhorst 18., Sneijder 70., Robben 73.)
Hollandia – Spanyolország 0-1 (Iniesta 116.)

2012-es Eb-selejtezők:
San Marino – Hollandia 0-5 (Kuyt 16. – 11-esből, Huntelaar 38., 48., 66., Van Nistelrooy 90.)
Hollandia – Finnország 2-1 (Huntelaar 7., 16. – utóbbit 11-esből ill. Forssell 18.)
Moldova – Hollandia 0-1 (Huntelaar 37.)
Hollandia – Svédország 4-1 (Huntelaar 4., 55., Afellay 37., 59. ill. Granqvist 69.)
(Forrás: Nemzeti Sport)

Abból kiindulva, hogy a Magyarország-Hollandia mérkőzés az egyetlen olyan labdarúgó esemény, amikor nem szurkolok holland győzelemért, a tippem a következő: 2X.

Azaz: 90% esélyt látok a holland győzelemre, ám mivel Hollandia esetében egy igencsak csekély jelentőséggel bíró mérkőzésről van szó, a magyar válogatottnak is van 10% esélye a pontszerzésre.

A hollandok várható kezdőcsapata: Vorm – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters – De Jong, Van der Vaart – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie.

10 komment

Címkék: foci magyarország hollandia labdarúgás eb selejtező

Kérem vissza az én Hollandiámat! Ez a holland csapat, amelyik a 2010-es világbajnokság döntőjében szerepelt, mindent játszott, csak focit nem! Holland focit pedig végképp nem játszott!

A tanítvány legyőzte mesterét. A tanítvány megmutatta mesterének, hogy miképpen is kellene játszania. A tanítvány játszotta a focit, a mester pedig nem bírta elviselni azt, amit látott a tanítványától. A mester olyasmit produkált, amit focinak még a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni. A mester szégyellje magát!

Az addig okés, hogy a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán és vb-döntőhöz méltatlan színvonalon bíráskodott. De Hollandiának nem a játékvezetőben kell keresnie a hibát. Tetszett volna focizni! Tetszett volna nem szabálytalankodni, hanem a labdarúgásnak nevezett sportágban megmutatni azt, amit tudtok! Hahó! Ez nem harcművészeti világbajnokság döntője volt! A foci-vb döntőjében szerepeltetek!

Azt még elnéztem nektek, hogy a labdát szépen megjátszó, hajszálpontosan passzoló, minden idegszállal gólratörő Mechanikus Narancsból az ellenfeleket hibára késztető és a megingásokat sebészi pontossággal kihasználó Kíbernaranccsá változtatok át! Gondoltam, hogy ha a világbajnoki címért ezt kell játszanotok, hát akkor játsszátok ezt a fajta játékot, de nyerjetek végre világbajnoki címet Hollandiának. És nekem. Nem mondanám, hogy tetszett ez a játékotok, de mivel eredményesen és sportszerűen tettétek a dolgotokat, mindezt elnéztem nektek. Egye fene, ha ez kell a világbajnoki címhez, ám legyen!

De azt már nem nézem el, hogy durvák vagytok. Azt már nem bocsáthatom meg nektek, hogy sportszerűtlenek vagytok! Ez a csapat nem Hollandia! Ti azt mutattátok meg a döntőben, amit soha többé nem szeretnék látni tőletek!

Ezerszer inkább legyetek ismét a foci bohémjei! Ezerszer inkább haljatok bele ismét a foci szépségébe! Inkább játsszatok két-három csodálatos meccset egy világversenyen, majd essetek ki! De soha többé ne mutassátok azt, amit a Spanyolország elleni döntőben láthattam tőletek!

25 komment

Címkék: hollandia döntő totális futball

süti beállítások módosítása