Mázlisták a magyar válogatott focisták! Ritka nagy szerencséjük volt a pénteki magyar-holland EB-selejtezőn. Míg más ember komoly pénzeket áldoz arra, hogy Londonban nézze focizni van Persie-t, Milánóban Sneijdert vagy Barcelonában Afellayt, addig ők teljesen ingyen és közvetlen közelről csodálhatták meg a holland labdavirtuózok budapesti gálaelőadását. Ezt a mázlit! Ezután hiába mondja nekem bárki is, hogy a magyar válogatott labdarúgói szerencsétlenek.

Irigy vagyok. Nagyon. Többé soha és többé senki ne jöjjön elő azzal a dumával, hogy a magyar fociválogatott tagjai nincsenek kivételezett helyzetben!

Helyezzük magunkat kényelembe. Kezdődik az előadás.

- Szeretettel köszöntöm a Magyarország-Hollandia EB-selejtező utáni „Sírva vigad a magyar” konferencián résztvevő focidrukkereket. No és természetesen szintén sok szeretettel köszöntöm azokat is, akik korsó sörök társaságában még mindig sírva vigadnak a szomszéd csehóban. Hukk. Ők még nem sírták magukat illuminált állapotba, hukk, de amint eljutnak arra a szintre, ahol mi tartunk, hukk, betámolyoghatnak közénk, hukk.

Először: nem azért gyűltünk össze, hogy ne legyünk szétszóródva. Másodszor: nehogy itt nekem valaki szapulni merje a magyar válogatott labdarúgókat! Hukk. Áldozatok ők! Áldozatok ők, még akkor is, ha nem kéne annak lenniük. Áldozatok ők, még akkor is, ha önszántukból váltak áldozattá! Hukk.

Te, ott, ott, igen, te, ne gyurcsányozzál! Te pedig, igen, te, ne orbánozzál! Ha már annyira részegek vagytok, hogy ennyire eltévesztettétek a házszámot, legalább kussoljatok. Vagy aludjatok. Hagyjatok minket sírva vigadni a magyar fociról.

Szóval hukk, mit is akartam mondani, hukk, ja igen, a magyar fociválogatottat kezdtem el védelmezni, hukk. Áldozatok ők, mert egy álszent ország fociválogatottjában kell szerepelniük. Ráadásul álszent sportriporterek álszent kérdéseire kell álszentül válaszolniuk. Hukk. Áldozatok ők, mert elmondanák saját gondolataikat, de a kérdezők szerint a kutya sem kíváncsi a focisták véleményére. Álszent módon kell nyilatkozniuk, hukk, mert az álszent sportnapilap és álszent portálok álszent megmondóemberei szentül meg vannak győződve, hogy Álszentország focirajongói annyira síkhülyék (smittpálul: sikkhüjjék), hogy a való világról csak valami villa jut az eszükbe (kanál nem, hukk). Más nem. Pedig Álszentországban nem csak álszent focidrukkerek vannak.

Olyan focirajongók is vannak, akik azért olvasnak sportújságot, hogy röhögjenek egy kellemeset. Hukk. Álszentül hangoztatják, hogy Trabanttal is lehetünk olyan gyorsak, mint a Ferrari! Mi több, ha minden jól működik, akkor még az is előfordulhat, hogy a gyorsulási versenyen a Ferrari előtt érünk célba a rozoga Trabanttal! Na, erre igyunk egyet. Egészségetekre, Hukk. Azt persze nem mondják meg, hogy azon a rohadt pályán egyetlen sorompó vagy piros lámpa sincs, ahol a Trabant utolérhetné a Ferrarit.

Á, vagyis hukk, ez nem cél. Ilyesmit nem mondanak az álszentek. Az a lényeg, hogy jó sokan fizessük meg a belépő árát. Menjünk szurkolni a Trabantnak, egyetlen pillanatig se gondolkozzunk azon, hogy egy Trabantot nem érdemes összehasonlítani egy Ferrarival. Aztán, ha jól pofára estünk és ismét kicsalódtuk magunkat, hogy márpedig a Ferrari tényleg gyorsabb a Trabantnál, mehetünk a francba. Hukk.

Tudjátok mit? Nem akarok tovább okoskodni, mert a végén még álszenteskedésnek veszitek. Menjünk inkább inni. Az legalább meglátszik rajtunk. A „Sírva vigad a magyar” konferencia véget ért. Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Az előadásnak vége, az írásnak még nem.

Annyit még hozzátennék az álszentekre allergiás és kétségkívül illuminált állapotban lévő felszólaló mondandójához, hogy a magyar-holland mérkőzést felvezető napokban Dzsudzsák Balázst is alaposan megszívatták. A jelenkor egyik magyar sztárfocistájának titulált Dzsudzsákot kiragadták a szövegkörnyezetéből vagy egyszerűen csak neki tulajdonítják, hogy a hollandok arrogánsak, lekezelőek és lenézik a magyar focistákat. Nos, ilyet a PSV Eindhoven játékosa nem gondolhatott, mert az arroganciát igencsak nehéz összetéveszteni a magabiztossággal és az önbizalommal. Szerintem. Ha mégiscsak Dzsudzsák volt az, aki szerint a holland focisták lenézik a magyar labdarúgókat, akkor gratulálhatok Zimány Lindának, megtalálta a párját. Balázs pedig mihamarabb igazoljon el Hollandiából. Még mielőtt úgy rúgják ki, hogy a lába sem éri a földet.

Zárójel kinyitva. Gregory van der Wiel jobbhátvéd létére majdnem annyiba kerül, mint a legdrágább magyar focista. Nagyon sok focirajongónak nem okozna meglepetést, ha a Daniel Alves utáni korszakban van der Wiel lenne a Barcelona jobbhátvédje. Zárójel bezárva.

A magyar-holland EB-selejtezőről néhány szóban így érdemes megemlékezni: aki az utóbbi két-három évben látta a Barcelonát idegenbeli, kötelező jellegű, de teljes mértékben tét nélküli mérkőzést játszani, az már tudja is, hogyan játszott a holland válogatott.

No és milyen teljesítményt nyújtott a magyar fociválogatott? Amit szokott. Semmi extra. Szerintem a magyar játékosokat annyiban érdemes hibáztatni, hogy nem ismételgetik addig, amíg minden érintett meg nem érti: Hahó! Nem San Marino, hanem a világbajnoki ezüstérmes Hollandia az ellenfél!

Ideje lenne felébredni.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA  0-4 (0-2)

Budapest (Puskás Ferenc Stadion), 23 817 néző, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Király - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Varga (Vadócz, 46.), Elek (Priskin, 79.) - Koman (Czvitkovics, 46.), Gera, Dzsudzsák - Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
HOLLANDIA: Vorm - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters - De Jong, Van der Vaart (Strootman, 81.) - Kuyt (Van Nistelrooy, 81.), Sneijder, Afellay (Elia, 63.) - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
Gólszerző: Van der Vaart (8.), Afellay (45.), Kuyt (53.), Van Persie (62.)

36 komment

Címkék: foci magyarország hollandia eb selejtező

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naijtitu 2011.03.26. 22:52:00

Sajnos jelenleg ez a realitás - bár azért egy kissé megizzaszthattuk volna őket, ha már az általunk simán vert Moldávoknak, vagy a szintén(igaz nem simán, de idegenben) vert finneknek sikerült, utóbbiaknak ráadásul Hollandiában.

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2011.03.26. 22:54:02

A legszomorúbb, hogy a fociba ömlik a legtöbb pénz itthon...

fran7 2011.03.26. 22:55:03

@naijtitu: Azért a moldávokat sem vertük simán.

naijtitu 2011.03.26. 22:56:06

"Még mielőtt úgy rúgják ki, hogy a lába sem éri a földet."
igen, valószínűleg egy 10-12 M euró értékű játékost csak úgy kirúgna a PSV :DDD

naijtitu 2011.03.26. 22:57:56

@fran7: 2:0, mezőnyfölény, több helyzet, stb. Jó nem mostuk őket le, de annyit azért egyértelműen jobbak voltunk.

oscar dirlewanger 2011.03.26. 23:00:18

matamatika:hányszor kell kitüntetni grosics gyulát, hogy legyőzzünk egy komoly csapatot???

amugy a hollandok nem érezték át a 2-3 -os forradalom lényegét!!!!

naijtitu 2011.03.26. 23:01:45

@sklajos: Viszont legalább állami pénz nincs benne. De ne is legyen, max. gyerekfociban.
Sokan nem hiszik, de még a lengőtekézők is több állami támogatást kapnak, mint a focisták. Vagy pl. a Puskásstadionért a válogatott meccsek alkalmával ugyanolyan bérleti díjat fizet az MLSZ, mint teszem azt a Depeche Mode-koncert szervezője.

vénkujon 2011.03.26. 23:02:58

közel harminc éve ugyanez a forgatókönyv. kinn sokkal, de sokkal szarabb lesz.:)

naijtitu 2011.03.26. 23:04:30

@oscar dirlewanger: Gyula bácsit nem baszogatni, a maga idejében a világ egyik legjobb kapusa volt, és a labdarúgás egyetemes fejlődéséhez is jelentősen hozzájárult, csak úgy mint az egész Aranycsapat (ő személy szerint a kapusposzt fejlődéséhez)

fran7 2011.03.26. 23:13:11

@naijtitu: Két távoli jól eltalált lövés, ami előtt és után ők játszották a focit. De néha velünk is történhet olyan, hogy a másik csapat focizik és mégis mi nyerünk.

oscar dirlewanger 2011.03.26. 23:23:01

@naijtitu: ja, meg a magyar nők a legszebbek, budapest a legszebb főváros a világon, a beatles szörényi levitől tanult zenélni!!!!

fran7 2011.03.26. 23:32:29

@oscar dirlewanger: Shakespeare meg Morvaitól és Hellertől angolul. Most nem a nagyot mondásban versenyzünk.

naijtitu 2011.03.26. 23:35:35

@oscar dirlewanger: Az belső tételed igaz, a második is az lenne ha a 40 + éves kommunizmus meg Demszky nem amortizálta volna le, földrajzi fekvést tekintve még így is dobogós, az utolsó meg hülyeség.
Egyébként az, hogy nem értesz a futballhoz, nem baj, csak akkor ne okoskodj.
Grosics Gyula hozta be az ötödik hátvéd szerepkört a kapusoknak, addig a kapus feladata kb. annyiból tevődött össze, hogy az állt a gólvonal előtt aztán várta a lövéseket. Ugyanilyen kaliberű újítás volt Hidegkuti visszavont középcsatár szerepköre. Ezek ugyanolyan szintű előremutató újítások voltak, mint pl. a '70-es brazil világbajnok jobbhátvéd Carlos Alberto támadó jobbhátvéd pozíciója, vagy Beckenbauer irányító középhátvéd szerepköre.

oscar dirlewanger 2011.03.26. 23:41:05

@naijtitu: jó 10 évig jártam rendszeresen fradi meccsre, de a hangulat miatt,foci noku..már tv-ben sem nézek magyar bajnokit...amugy heil gyula bácsi!!!! nem az öreget akartam én bántani, casak a csuti majommal van tele a tököm...

oscar dirlewanger 2011.03.26. 23:42:21

@fran7: joseph hellernek, meg a kazánkirálynak most mi köze ehhez????

pukancs 2011.03.26. 23:53:47

na igen ha az a kevés magyar tehetség nem húzna el külföldre talán kijött volna egy 3-2 is talán

de így csak marad a pénz beleöntés számolatlanul

NYJetsTD 2011.03.26. 23:59:05

10 év, 238 milliárd forint! Minden fillérje megéri, aranylábú gyerekek ezek. Szavazzuk meg, hogy a teljes manyup pénzt is ők kapják meg.
Megkíméljük a világot, csodacsapatunk megint nem fogja tönkreverni az EB összes gárdáját.
Kegyetlen érzés ez a kíméletesség...

Amidazophen 2011.03.27. 00:08:46

"Hát, sajnos..."
"Hát, sajnos..."
"Hát, sajnos..."

Edző, játékos meg a stúdióban ülő riporter és a "szakemberek" mindig ezzel kezdik a mondatot a meccseket követően. Azután jön az önfelmentés ideológiája.

Egervári: "...játékosaink IDŐNKÉNT nem találták a labdát". Vagy 30 éve ez megy - hát sajnos. Többre nem telik az intelligencia hiányából.

Csányi (korábban): megszabaditom az ingyenélőktől a labdarúgást. (Ne szarjon be a Mezey lódoktor, úgyse fog történni semmmi sem.)

Az első lépés az lenne, hogy visszalépni a hátralévő EB-selejtezőktől. A tegnapi meccsen mindenki, aki megfordult az öltözőban, az egyszerűen ingyenélő. Az elnök, aki ki akarja nyirni az ingyenélőket, most valami 200 milliárdot akar betenni a magyar fociba - az adófizetők pénzéből! Világos?

Tessék mondani: van itt valaki normális ember a stadionok 500 m-es körzetében?

Az egész "profi" magyar labdarúgást, úgy, ahogy van, kéne egyszer s mindenkorra visszavonhatatlanul szélnek ereszteni.

Mint a munkásőrséget 90-ben.

mizrolist 2011.03.27. 01:35:39

@pukancs: ha azok a tehetségek nem mentek volna ki külföldre, akkor most hatot kaptunk volna négy helyett.

tamatomi 2011.03.27. 06:49:32

@Amidazophen: 30 éve mindig bohocot csinálunk magunkból. Csányi meg most még aszsisztál ehhez. Mindenkit szélnek kéne ereszteni ebből a bagázsból mert focizni nem tudnak és élősködnek csak...

Nulláról fiatalokkal és követelményí rendszer szerint lehetne ujjáépiteni. Addig minimálbért fizetni nekik, csak ha győznek akkor legyen kompenzáció.

bioLarzen 2011.03.27. 07:42:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A csoport második helyén állunk. Kikaptunk egy olyan csapattól, amelyik a legutolsó kb. 15 tétmeccséből egyet vesztett el, a többit megnyerte, és a világ második legjobb csapata.

Igazad van, ennél már nem nagyon lehetne lejjebb...

bio

klacus 2011.03.27. 08:01:50

Szerintem a meccs jó volt. A minimum hármast én előre borítékoltam, nyertem is pár sört. Bár Péntek délután még hazaárulónak tituláltak...

A magyar csapat szépen kezdett, volt is ötlet, az első 8 percig... Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Nem akarom lehúzni a csapatot, mert ez az utóbbi idők legjobb magyar válogatottja. Ezen a legutóbbi zakó sem változtat. Igaz Egerváry szerintem egy kutyaütő, de ez az én véleményem. Koomannál azért jobb.

Most megyek mert a fiam játszik délelőtt. Üdv.
L.

samot 2011.03.27. 08:33:09

Sajnos én màr olyan szinten vagyok a magyar labdarugàssal,hogy màr nem is téma nàlam!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.03.27. 08:45:55

@naijtitu: Az eleje stimmel. De a vége 2-1 volt, ugyanis a remek magyar védelem szokás szerint összehozott egy gólt, ami után persze jól megzavarodott a csapat és mindenki a körmét rágta, nehogy egyenlítsenek. Én így emlékszem arra a meccsre.

Sajnos ilyen védelem mellett a magyar csapat legfeljebb San Marinot tudja lejátszani, mindenki más ellen kis túlzással a semmiből is tudunk gólt kapni.

lüke 2011.03.27. 09:11:57

dehogynem
nem ismeri a blogíró a viccet

Onlinepénz 2011.03.27. 09:37:15

Online pénzkeresés olyan pénzkeresési lehetőségeket mutatok be amely új és egyedi! Érdemes most regisztrálni a bemutatott oldalakra hiszen ha már most elkezded akkor hamarabb is kapsz pénzt légy sikeres és gazdag! www.penzkereses1.fw.hu

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.03.27. 12:56:49

@bioLarzen:

Két meccsen kaptunk mennyit is? 10-et. És másodikok vagyunk? Milyen lehet a többi? Ők mennyit kaptak a Dutchoktól? Meccsenként 8-at?

mizrolist 2011.03.27. 14:09:19

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: milyen két meccsen? Egyszer játszottunk ebben a selejtezőben a hollandokkal, pénteken. A másik meccs majd kedden lesz.

mizrolist 2011.03.27. 16:57:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tavaly nyáron a vb előtt kaptunk ki a hollandoktól 6-1-re. Viszont annak a meccsnek semmi köze sincs a mostani selejtezőkhöz, az egy szimpla barátságos meccs volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.03.27. 17:05:40

@mizrolist:

Tehát két meccsen kaptunk 10-et. Ezt nem lehet szépíteni. Akármilyen meccsen volt.

mizrolist 2011.03.27. 17:55:37

Az utolsó 3 hollandok elleni meccsen meg 17-et. Ettől még nincs közük egymáshoz.

bioLarzen 2011.03.27. 21:26:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Szia,
bocs, tényleg nem fikázni akarok, de szerintem olyanról akarsz itt vitatkozni, amiről nincs elég infód. Úgy meg nem érdemes...

bio

bioLarzen 2011.03.27. 21:31:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De minek is kéne szépíteni? Miért nem lehet a dolgokat a helyiértékükön kezelni? A világ három legjobb csapatának egyikével játszottunk. Kikaptunk, esélyünk sem volt, jogos volt a különbség. Ennyi van a két csapat között. Ha a többi meccsünkön jók leszünk, és nyerünk Kisinyovban, illetve vére sikerül megverni a svédeket itthon, akkor ott lehetünk a második helyen, függetlenül attól, mennyire vernek meg minket a hollandok.

Az más kérdés, hogy szerintem nem leszünk másodikak, mert nem vagyunk annyira jók. Ha a 3. helyet megcsípjük, azzal én már tökéletesen elégedett leszek, mert a csapat erejéhez mérten az a reális "szuper" eredmény. A 2. hely a csoda lenne.
És ez most nem a 0:4 miatt érzett elégedetlenség, illetve felháborodás okozta pesszimizmus. Engem különösen nem rázott meg ez a vereség (meg a valószínű keddi párja), mert ez volt a papírforma. Aki pedig egy papírforma-eredményen háborog, az vagy nem elég tájékozott, vagy igazságtalan.

bio

bioLarzen 2011.03.27. 21:33:19

Ja, és gyébként másutt már írtam: nézzük optimistán a hollandok elleni meccseket: az uccsó három meccs eredménye:
1:7
1:6
0:4

vagyis: -6, -5, -4. Vagyis, kedden 3 góllal kaupnk ki - ezután kéne villámgyorsan 3 barátságos meccet velük, hogy meglegyen a -2, -1 és 0 - onnantól kezdve pedig alázzuk őket :D :D :D

bio
süti beállítások módosítása