Bizonyára sokan tudjátok, hogy a vébén résztvevő csapatok ilyenkor, az első tétmeccseiket megelőző két-három hétben, felkészülő mérkőzéseket játszanak. Természetesen kedvenceink sem kivételek ez alól. Sőt, olyannyira nem azok, hogy három barátságos meccsükből egyet már le is játszottak, nevezetesen Mexikó ellen.

A találkozóra szerdán került sor, a németországi Freiburg városában. A csapat nem volt éppenséggel a toppon, de mentségükre szóljon, hogy így is sikerült legyőzniük a Közép-amerikai válogatottat, 2:1 arányban. A hollandok két gólját az a Robin van Persie szerezte, aki nem kevesebb, mint hat hónap kihagyás után térhetett vissza bokasérülése után. Némi megnyugvásra adhat okot, hogy a csapat annak ellenére is győzni tudott, hogy Sneijder mellett sem Robben, sem van Bommel nem lépett pályára.

Külön érdekesség, hogy Mexikó is ott lesz a világbajnokságon, így az sem kizárt, hogy a nyár folyamán ismét találkozzon a két csapat. A szerdai mérkőzéssel azonban nem ér véget a felkészülési időszak: a szintén vb-résztvevő Ghána ellen kedden lép pályára a holland válogatott. Június 5-én játsza utolsó világbajnokság előtti meccsét az Oranje: a magyar válogatott látogat Amszterdamba, hogy bemelegítse kedvenceinket. 

7 komment

Címkék: hollandia felkészülés van persie oranje

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muntari · http://muntari.blog.hu/ 2010.05.30. 15:56:50

Hollandia - Ghána fix kettes. Bizony mondom nektek! Utána közös gombázás?

sedre 2010.05.30. 17:06:00

@Muntari: hogy nyerne már Ghána??

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.05.31. 09:54:32

Nem szeretem a reklámokat, de egy kivétel mégis van: foci világbajnokságok idején a hirdetők nagyon szellemes rövidfilmekkel rukkolnak elő. Itt van például a Guy Ritchie által jegyzett holland ifistás zseniális Nike-reklám: www.youtube.com/watch?v=tsizQdNKhGg&translated=1

De hasonlóan óriási egy másik Nike-reklám is, ahol többek között Hobbit Rooney és Sinatra Cannavaro is látható: www.youtube.com/watch?v=idLG6jh23yE . Ennél a reklámnál a Rooney vs Ribery résznek van egy másik változata is: www.youtube.com/watch?v=LSr4QnwOePQ

Despota 2010.05.31. 10:03:04

@csabax: Köszönjük, felhasználjuk őket :).

Der_rosarote_Panther 2010.05.31. 10:23:36

@csabax: Korábban volt több pipás reklám Davidsszal, nagyon komolyak voltak azok is. Ha egyszer youtube-hoz jutok, be is linkelem.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.05.31. 16:22:09

@Der_rosarote_Panther: Igen, korábban is voltak nagyon jó focis reklámok. Most ezeket csak aktualitásuk miatt linkeltem be. Lehet, mindössze az a bajság, hogy roppant kevés reklámot nézek, de nekem úgy tűnik, hogy a nagy sporteseményekre ötletes reklámokkal jönnek elő a hirdetők. (Már aki, persze.)
süti beállítások módosítása