Négyévente van egy hónap, amikor minden becsületes férfiember leülteti maga mellé fiúgyermekét, focimeccset néznek, közben pedig elmagyarázza neki, hogy... Látod azt a dagadt magamutogatót, azt a retardált majmot? Nos, ha még nem tudnád, pedig tudom, hogy tudod, de szóval, ha véletlenül mégsem tudnád, azt az emberkét most nem ítéljük meg emberileg, mondjon róla mindenki, amit akar, de az az ember aktív labdarúgó korában olyat tett, amire más halandó képtelen volt. Nem, nem a drogról van szó, fiacskám, arról majd máskor. Szóval amikor az a dagadt magamutogató a focival foglalkozott, senki sem volt hozzá hasonlítható. Ő Diego Armando Maradona, de mifelénk DunDiego néven talán ismertebb. Látod azt az embert, ott, a dánok között. Ő Morten Olsen. Nem, nem, nem az Olsen-banda vezére, hanem...

És így tovább. Van mit mesélni a múltról. Sőt, mivel túl vagyunk két játéknapon, már a jelenről is.

Lássuk, mi történt eddig?

Dél-Afrika - Mexikó 1-1
Azok a rohadt vuvuzelák! Egyébként meg becsülettel egymásnak feszültek a felek. Mexikó talán picit jobb, de technikásabb játékosai egyelőre még szertelenek. A házigazdák hozták a tőlük elvárható szintet, Tshabalala pedig irdatlanul nagy gólt rúgott.

Uruguay - Franciaország 0-0
Uruguay csapatától ennél többet vártam. A franciák? Szégyen és gyalázat.

Dél-Korea - Görögország 2-0
A pénzen kívül mi mást keresnek a görögök ezen a tornán? Megint jó nagyot köptek a labdarúgás ünnepére. Látod, fiam, ezt nevezik antifutballnak! Nehogy focinak merészeld nevezni azt, amit a görögöktől látsz!

Argentína - Nigéria 1-0
Érdekes ember ez a Maradona. Nyilván nem az eszéért szeretik. Gutierrez, mint jobbhátvéd? Az elefánt is otthonosabban mozog a porcelánboltban. De végre láthattunk egy-két szép megoldást. Nem rossz ez az argentin csapat. Enyeama ugyan lehúzta a rólót, igaz, Messiék sem erőltették meg magukat.

Anglia - USA 1-1
Zöld az Isten! Na, ez az, amit nem az angolok dudorásznak majd a jövőben. A jenkik nagyon szervezettek, jó benyomást keltettek. Az angolokban nem érzem az átütőerőt, szerintem némileg túl is van sztárolva a csapat. Vannak gondjaik nekik is, persze, kinek nincsenek. Egyetlen mázlijuk, hogy a világ egyik legjobb edzőjével rendelkeznek. Capello talán még időben kopaszra ordítja őket.

És mi lesz hétfőn?

Hollandia elnáspángolja Dániát, Kamerun pedig eljátszadozik a japánokkal. Ja, és rendeznek egy Olaszország-Paraguay meccset is, de az a kutyát sem érdekli a hollandok győzelme után.

 

2 komment

Címkék: foci futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baxy 2010.06.13. 22:45:23

Nekem nincs gyerek :D
Én ilyenkor a barátnőimnek szoktam elmagyarázni a nagyon fontos dolgokat.
Ne kérdezgessen már meccs közben folyamatosan :)

Michael Laudrup 2010.06.13. 23:39:20

Szomorú leszek holnap este, mert a baráti holland nemzetet sajnos (az ő szempontjukból) meg fogjuk verni, de erősen szurkolok a hollandoknak, hogy szerezzék meg a győzelmet Japán és Kamerun ellen. Bízunk abban, hogy Dánia magabiztos továbbjutása mellett Hollandia is tovább vergődik a nyolcaddöntőbe.

Hajrá Dánia! (nem fogunk egy gólnál többet rúgni,ígérem)
süti beállítások módosítása