Interjú Robbennel

2010.06.18. 09:06 Despota

Attila nevű kedves olvasónk küldte nekünk az alábbi interjút, amelyet a fifa.com munkatársai készítettek Arjen Robbennel. Köszönjük!

Arjen Robben, a Magyarország elleni barátságos meccsen összeszedett sérülése miatt volt kénytelen csak a kispadról figyelni a társait a világbajnokság első meccsét. Az ínsérüléssel bajlódó bayernes középpályás a fifa.comnak beszélt magáról a balszerencsés esetről, a reménykedéséről, és a személyes elvárásairól, már ami a holland csapatot illeti a világbajnokságon.

 

-Arjen, fantasztikus szezonod volt a sérülésedig. Mi futott át a fejeden, amikor megtörtént a szerencsétlen incidens?

-Természetesen az első gondolatom az volt, hogy itt a vég, nem játszhatok majd a világbajnokságon. De megpróbáltam mégis a vébés lehetőségeimet szem előtt tartva gondolkodni, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy végül itt legyek. Nagyon örülök, hogy most itt, Dél-Afrikában beszélgethetünk, és mostmár nagyon várom, hogy a lehető leggyorsabban a pályán legyek a csoportkör hátralévő meccsein.

-Le tudnád írni, hogy pontosan mi történt?

-Pár perccel a lefújás előtt történt a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. A meccsnek gyakorlatilag már vége volt. A szélre akartam játszani a labdát, sarokkal. Elég szerencsétlen mozdulat volt, és ez okozta a ínsérülésemet.

-Biztosan rengeteg motivációt adott, hogy még a keretnevezés előtt felépülj, de nem volt egy picit furcsa későn érkezni ide, ráadásul nem is a kerettel?

-De, persze, az volt. Már így is egy picit késésben voltam, mert a Bajnokok Ligája döntőt is csak május végén játszottunk. Most pedig még furcsább ez az egész. Miközben azon dolgoztam, hogy felépüljek és bevethető állapotba legyek, a srácok már egy hete Dél-Afrikában voltak. Már rég folytak a felkészülések és az edzések, amikor még éppen időben sikerült ideérnem. Úgyhogy ezek után csak remélni tudom, hogy hamar felveszem a ritmust, de most a csapat az első számú. Nekem kell azon dolgoznom, hogy minden rendben legyen - már ami magamat illeti.

-Hogy állsz most a felkészüléseddel? Mennyire vagy fitt?

-Jó formában vagyok, már így is sokat léptünk előre, már edzhetek is a sérülés ellenére. Már majdnem teljesen felépültem, de még kell egy-két nap. Először még kell egy labdás edzés, majd aztán egy másik tréning a srácokkal. A meccsek csak eztán következhetnek.

-Mik az elvárásaid a világbajnokságot illetően?

-Az elvárásaim eléggé magasak. Mindenki azért jön a világbajnokságra, hogy megnyerje a kupát, persze realistának kell maradnunk, és tudjuk, hogy kemény lesz. Nagyon sok remek csapat játszik, hatalmas játéktudással. De azt gondolom, hogy sok jó képességű játékosunk van a mi csapatunkban is, és szerintem megvalósíthatunk valami igazán nagyot az idei vébén.

-A holland csapatra főleg a támadószekciójuk miatt figyelnek sokan. Milyen fontos ebben a formációban mondjuk Wesley Sneijder szerepe a te, illetve a csapat szempontjából?

-Wesley középen, a csatárok mögött játszik. Természetesen fontos játékosról van szó, főleg a csatároknak kell ráfigyelni. Kitünő passzai vannak, jók a meglátásai a pályán. Egy támadónak nagy előny egy ilyen középpályás, amikor az ütempasszai megnyitják az ellenfel védekezését.

-Milyen fontos az olyan edző szerepe, mint például Bert van Marwijk? Mik a különleges jellemei?

-Azt gondolom, hogy már nagyon korán egyértelművé tette, hogy mit vár ettől a kerettől. Az egyes felkészülési meccsen mindenki pontosan tudta, hogy mit kell tennie. Úgy vélem, hogy ő egy olyan edző, aki meglehetősen higgadt módon tud kommunikálni bármilyen témáról. Folyamatosan rendet tart a csapatnál, szerintem ez a legjobb jelleme.

-Végül pedig: melyik csapat a legesélyesebb szerinted a kupára, Hollandiát leszámítva?

-Ezt mindig nehéz megmondani. Mindenkinek meg van a maga favoritja, de a történelem is azt mutatja, hogy nem mindig a legesélyesebbek viszik haza a trófeát. Most mindenki a brazilokról, az argentínokról és a spanyolokról beszél, meg még maximum egy-két csapatról. Természetesen ezeknek az országoknak is remek csapatuk van, de szerintem még mindig van egy pár olyan alakulat, amelyek még minket is meglephetnek.
 

3 komment

Címkék: interjú foci hollandia arjen robben oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B3NZiN 2010.06.18. 09:44:20

Magyar riporter ezzel szemben ezeket kérdezte volna :

Van-e bármi közöd magyarországhoz, tudsz-e bármit róla, esetleg ismersz-e magyar játékosokat ?

Nem ?

Köszönöm az interjút.

sÜN! · http://bestseries.hu 2010.06.18. 10:22:45

@svábhegy: Egy régebbi interjúban kérdezték tőle, hogy kit tart nagy reménységnek a huszonévesek közül és Dzsudzsákot említette. :)

Artie 2010.06.18. 10:46:36

Azért magyarról magyarra még le lehetne fordítani.
süti beállítások módosítása