Der_rosarote_Panther küldte nekünk az alábbi kis irományt, fogadjátok szeretettel. (A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk).

A holland drukkerek remélhetőleg tegnap tapasztalták meg utoljára a vereség lehúzó erejét 2010-ben (Azért a jővő hét szombaton esedékes Hollandia-Magyarország meccsen én csak reménykedek egy kis magyar varázslatban.), amikor is nemzeti büszkeségük csont nélkül kiesett geopolitikai vetélkedő jellegű Eurovíziós dalfesztivál elődöntőjében. Bár aki az elenyésző kivételtől eltekintve egységesen alsóközép kategóriás, kb. Crystal-színvonalú produkciókat felvonultató dalversenyről is lefelé kilógó, elképesztően tré sramlizenét nagyvidáman bemutató holland csapatot teljes szívvel – mert sms-sel Magyarországról ugye nem – tudta támogatni, annak valóban narancsból van a lelke, vagy legalábbis nem viszolyog az idült narancsbőrtől sem.


Pedig elsülhetett volna másként is: bár végül nem látszott, de a hollandok igencsak komolyan vették a fellépők kiválasztását. A Holland Nemzeti Dalfesztiválon került sor a jelentkezők meghallgatására, dalszerzőként pedig azt a Pierre Kartnert kérték fel, akinek a Hupikék Törpikék feledhetetlen főcímzenéjét is köszönheti a világ. A kiválasztáson végül győztesen kikerülő (a többi résztvevőt ezek után el sem tudom képzelni, valószínűleg egy Balázs Paliba oltott Soho Party is agyonverte volna a mezőnyt) Sieneke és csapata népviseletes-fapapucsos csöcsös csajainak kezéből már csak sablonosan a sajt, a tulipán, meg persze a jóléttől elhurkásodott kis ujjak közé fogott gandzsa hiányzott, bár így is kellőképpen autentikusnak tűntek, főként, hogy tegnap 1998 óta először énekelt anyanyelvén a holland eurovíziós küldöttség.


Két dolog vigasztalhatja a holland zene 2010-es nagyköveteit: egyrészt, hogy dalcímük szerint éppen szerelmesek (Ik ben verliefd, sha-la-lie), másrészt hogy az Oranje a vébén már a csoportmeccsek alatt lemossa majd a pályáról a magukat az Eurovízión egy kínai lány-szőke David Copperfield duettel képviselő, ABBA-retró vonalat erősítő, szintén büntető színvonalú, ám továbbjutó Dániát is.


Azért ne csodálkozzunk, ha az „Ik ben verliefd, sha-la-lie” felhangzik majd a lelátókon is Dél-Afrikában: hihetetlen, de jelenleg a holland iTunes letöltési lista vezető helyén szerepel ezt a dal.

 

 

3 komment

Címkék: hollandia eurovíziós dalfesztivál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2010.05.28. 17:02:55

Na igen, a jövő heti meccs igazi tudathasadásos állapotban telik majd...

manor 2010.05.29. 09:50:56

Van ontopik példa is a hollandok zenei ízlésének illusztrálására: Andre Hazes
www.youtube.com/watch?v=GjIZRMNE5pY&feature=related

nem nemsiker_s 2010.05.29. 10:24:10

hú basszus ez nagyon zúzós.

Erre rázzák majd a hajukat a rockerek.

:)
süti beállítások módosítása