Egy hét alatt két megalázó vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott. Először a friccek intézték el hazánk "legjobbjait" a Puskás Ferenc Stadionban, tegnap délután pedig az Oranje gázolt át rajtuk az Amszterdam Arénában. Ennek ellenére a holland szövetségi-kapitánynak esze ágában sincs lemondani, pedig valljuk be, legalább meg kellene fontolnia.

"Miért kellene lemondanom? Való igaz, mind németektől, mind a hollandoktól nagy különbséggel kaptunk ki, de ahhoz, hogy tanuljunk, szükségünk van az ilyen meccsekre."

Tévedés, kedves Koeman úr! Ahhoz, hogy valóban tanuljunk, jó játékra, hajtós meccsekre van szükség, ahol a fiúk megszakadnak a pályán, amellett jó taktikára, felelős edzői döntésekre és eredményekre. Ezzel a mentalitással esélyünk sem lesz az ősszel kezdődő eb selejtezőkön, ahol ismét Hollandia várja majd a magyar nemzeti tizenegyet.

Miben hisz még? - kérdezte a Nemzeti Sport riportere az (Im)bolygó Hollandit.

"Magamban, a stábomban és a játékosokban."

Nem gondoltam volna, hogy a holland szurkolói blog szerkesztőjeként ilyen sorokat fogok leírni, de bízom benne, hogy az MLSZ megteszi a leginkább elvárható lépést és meneszti Erwin Koeman-t és helyére egy magyar szakembert nevez ki.

Szerintetek mennyen, vagy maradjon Koeman?

26 komment

Címkék: sport foci hollandia magyar válogatott erwin koeman oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamasuka 2010.06.06. 09:44:18

Maradjon. Olyan jól dolgozik, mint a Gyurcsány-kormány anno. Szavazzunk meg neki újabb lehetőségeket. Bár sehová sem vezet az út, de ő mindenképpen jól jár havi 10 millával ...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.06. 09:55:49

AZ az edző, aki ilyen meccs után nem nyújtja be a lemondást, az nem lehet komoly ember. Mert akkor ugye hol a mérce? A béka segge alatt? Na jó, de zért tényleg ne fizessünk már milliókat! Ehhez egy amatőr is elég, egy külvárosi megszállott- tele van ilyenekkel az utánpótlás foci. Annak több elképzelése lenne támadást építeni, mint hogy "majd a Sanyi megoldja".

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.06.06. 10:04:11

Mennyi hozzáértő, hát hogyne, 10 millió szöv. kapitány. Okoskák figyelmét biztosan elkerülte, hogy 2 top csapattal játszottunk, akik a VB-re indulnak 1 hét múlva, 100%-os formában minden téren, nálunk meg nyaralás szezon, nem egységes felkészülés. Azért valamennyire csak beszédes, hogy 60 percig kb tartották magukat, vagy ez nem lényeges momentum?

X Thomas X 2010.06.06. 10:11:46

Takarodjon a pics**a.
Pofátlan disznó.
Mit keres még mindig itt?
MONNYON LE !
Visssza Várhidit!

Despota 2010.06.06. 10:11:59

@Bandi_jóválasztás: Dzsudzsák gólja gyönyörű volt, ennyi a tény. Nem mi tartottuk magunkat 60 percig, csupán a hollandok nem játszottak nagy erőbedobással, mellesleg még bennük is maradt néhány gól, akár 2 számjegyű is lehetett volna a vége.Nem mentség, hogy top csapatok, ha ebben az életben még akarunk jó magyar focit látni. Semmiféle elképzelés nem volt a magyarok játékában sajnos.Annyi pénzért pedig, amennyit Koeman zsebre tesz havonta, ennél joggal várhatunk el mérföldekkel többet.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.06. 10:14:17

@Bandi_jó választás: Hát az a 60 perc olyan volt, mint amikor valaki az asztal alá bújik a kocsmai bunyóban: ha nem veszik észre, nem kapja meg a maflást. Ez a "tartás" annyit jelentett, hogy igyekeztünk észrevétlenül szürkéknek és elesettnek látszani. Sajnos utána a hollandok észrevettek minket és ha már ott voltunk, szórtak néhány gólt, és azt kell, hogy mondjam, igazi empatikus kultúrnép a holland, mert tényleg nem akartak komolyabb kivégzést.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 10:14:27

magyar edzők tették tönkre a magyar focit. ezt ne felejtsük el... rajtunk csak külföldi edzők segíthetnek. lehet, hogy koeman nem megfelelő a feladatra, de ilyen várhidiknál, mezeiknél, mészölyöknél még mindig 100 x jobb, ha mattheus vagy koeman vezetésével nem jutunk sehova...

JohnHenry 2010.06.06. 10:45:24

a magyar válogatottat, mint intézményt, már régen meg kellett volna szüntetni.
ha már pénzmosásból kifolyólag a hazai "profi" bajnokságot fent kell tartani, tartsák fent felőlem, de válogatottra semmi szükség nincsen.

FGSuperman 2010.06.06. 10:48:27

mehet a picsába

vicc, hogy ha megnézzük a magyar válogatott keretét, azért az nem olyan gyenge, mint amilyen eredmények ki szoktak jönni - egy normális edzőnek ebből a csapatból többet kéne kihoznia még Gera nélkül is

tehetségtelen phasz ez a nyomorult, ott a meccs után kellett volna kirúgni a sajtótájékoztatón

Attila1234 2010.06.06. 10:49:43

"A tévébe má mit dumál
A rádióba mit dumál
Mindegyik dilettáns
Egytôl-egyig dilettáns
Szomszéd józsi mit csinál
Mibôl fôz pálinkát
Cukorfokja meg hol van má
Nem tudja, hogy mit csinál
Egytôl-egyig dilettáns
Bajusz Feri mit csinál
Kérdezem, hogy mit csinál
Motorjába buzerál
Beköpte a gyertyáját
Ide hallom, dilettáns
Szabó Feri mit csinál
Szereli a talicskát,
teljesen dilettáns
PC-s Árpi mit csinál
Leszedi a Mozillát
Elbassza a tûzfalát
Megmontam hogy dilettáns
Hülye DJ mit csinál
Fatboy Slimre mit tett rá
Tempóba húzta rá
Nem tudja hogy mit csinál
Elmebeteg dilettáns
Szakértô meg mit dumál
Leixelt az Arsenal
Nem ért hozzá, dilettáns
Erwin Koeman mit csinál
Nem tudja a praktikát
Nem ért hozzá mit dumál "

Belga - Dilettáns

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.06.06. 10:52:02

@Bandi_jóválasztás:
Igen, igazad van abban amiket írtál, DE! Pontosan ezért, mégis mi a **** értelme volt ennek a 2 meccsnek azon kívül, hogy kiváló és segítőkész edzőpartnerei voltunk a németeknek és a hollandoknak is, plusz ismét nevetségessé tettük magunkat?Semmi.
futball.blog.hu/2010/06/05/ennek_mi_volt_az_ertelme_1

és természetesen menjen, mert az eredményeket nem nézve sem találok pozitívumokat a fasza kis 1csatáros játékában.

brekike 2010.06.06. 11:05:53

HI, szarból nem lehet várat építeni....

The Paramour 2010.06.06. 11:08:53

Ott kezdődik a dolog, hogy őt ide se kellett volna hozni! Mielött idejött, a legjobb eredménye egy hetedik hely az akkor sem gyenge Feyenoordal.. Előre lehetett tudni, hogy ez lesz a vége.
Egyébként én nem engednék magyarországi fociedzőt se klubcsapat, se az utánpótlás, se a válogatott közelébe! A csak a mutyi, csak a lézengés, és a világ meg elmegy mellettünk. Az elmúlt 26 éveben minden velünk szomszédos ország volt világeseményen, csak mi nem!!!
Remélem az új MLSZ vezetés végre rendet tesz, kezdve azzal hogy a régi 20-30-40 éve ugyanott élősködőket elzavarja a focink környékéről!
Bölönit kapitánynak!!

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.06.06. 11:16:49

Ez az Index Hollandia vb-blogja vagy magyarfoci kesergő?
:-)

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2010.06.06. 11:17:44

@brekike: testvérem sajna neked van igazad. van 3 európai szintű játékosunk: Gera, Dzsudzsák és Juhász, továbbá néhény tehetséges fiunk: Huszti, Koman, Németh, Fülöp és Király - na sajnos ők már az európai középmezünyben sem tudnak rendszeres játéklehetőséget szerezni maguknak. mit akarunk? tényleg csak Koeman tud segíteni rajtunk, amikor focistánk sincs???????????????????????

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.06.06. 11:23:01

azért lennének tehetséges futballistáink, mint ahogy vannak is, csak érdekes módon - teljesen mindegy ki a szövetségi kapitány - nagyjából mindig ugyanazokból a játékosokból folyik a merítés. szerintem ez igen érdekes, és most nyilvánvalóan nem a valóban kiemelkedő srácokra gondolok, pl. akiket te is felsoroltál. de mondjuk egy torghelle, tőzsér d, és nálam huszti sem válogatott szintű - utóbbinak nem is tudom, hogy tudnék-e jó meccsét mondani amit címeres mezben játszott...
saját vélemény

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.06.06. 11:25:08

@Despota: Hozott anyagból dolgozik, ennyi. Persze, ha más sz.k. másokat válogat, és azzal világverő válogatottunk lesz máris, akkor tényleg ez a holland volt a fasz. De, ha jól emlékszem, elfogyasztottunk pár kapitányt, volt közte nagy nevű is, aztán tét meccsen jöttek a méteres szopások. Szarból várat necces.

benkoo 2010.06.06. 11:25:09

szerintem a válogatottal együtt meg kell szüntetni. nem kell nekünk nemzközi foci. elég a bajnokság és annak járulékai.
Felesleges pénzkidobás.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.06.06. 11:27:51

@mateja: Felkészülés, egy két változtatást kipróbálni talán volt értelme. Meg esetleg pénzt is kaptunk érte.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.06.06. 11:30:07

@mateja: Na a Husztit én se szerettem sokáig, de az utóbbi 1-2 évben szerintem sokat fejlődött, simán válogatott szintet hoz, ez meg az én véleményem.

Italo Balbo 2010.06.06. 13:19:26

Bárki jön, nem fog jobb eredményeket elérni. Viszont mivel egy külföldi edzőnek sokat kell fizetni, jöjjön az elérhető legolcsóbb magyar edző :)

szcsongor 2010.06.06. 13:20:56

@Attila1234: Belgáék Huszonkét férfi című opusza is passzol ide :)

"Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak,
meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.
Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel,
aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba gurította a labdát.
A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit,
mi meg mindannyian félreértettük.
A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat, a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny.
A 3. gólról sajnos lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak.
A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, nem sikerült felvennie a ritmust.
Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
A szünetben az edző Gabesz bá' mondta, hogy figyeljünk a szélekre,
úgyhogy mindannyian kihúzódtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület.
Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.
Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk.
A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban,
a Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát,
a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki,
onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett.
A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük.
Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk
és gyorsan bekaptunk még kettőt.
A 13.-nál, a szabadrúgásnál már úgy tűnt, hogy mellé, fölé megy a labda,
de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba.
Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani."

zajcev 2010.06.06. 14:53:45

minek is? igérgetni midenki tud. hagyjuk dolgozni, az eredmény reális, reméljük láthatta a kapitány kik azok akik nem valók a csapatba, voltak páron, és ne feledjük a legjobb magyar nem is játszott. igen, volt egy osztálynyi különbség, ezt lehetett tudni, ha játszunk egy 3-1-et akkor is meg lenne a szakadék a csapatok közt... akinek meg kellett ez az eredmény hogy rájöjjön az nem is ért hozzá,csak fröcsögni meg sírni tud. mondom, hagyjuk dolgozni,és feletjsük el ezt a meccset is...

turospuliszka 2010.06.08. 10:34:23

en nem tudom de mondjuk minnek mondjon le? nem o volt a palyan focizni.Legalabb elintezte hogy a magyarok a hollandokkla jatsszanak es a nemetekkel. eddig mind szarabb edzopartnereink voltak.arrol nem tehet hogy a h*lye f*sz jatekos meg a labda utan se fut. (lasd holland magyar megannyi jelenete)Az hogy a jatekos a palyan nem hajt nem az edzo hibaja.en hiszek benne hogy megprobalja a legjobbat kihozni a csapatbol .ugy o is mint matheus.azzal ha lemond meg mindig torghelle a maga 0,1 km/h sebessegevel fog futni a labda utan.(nem az osszes jatekost kritizalom de a 80%-at)
süti beállítások módosítása