Ráhangolásképpen nézzük meg, mire is számíthatunk a 13:30-kor kezdődő Dánia elleni meccsen – az Oranje győzelmén kívül, természetesen, amely felől kétségünk sincs.

 

Egymás elleni statisztikák

A két csapat világbajnokságon még sosem játszott egymás ellen. Egyébként 28-szor találkoztak eddig, a hollandok 11 győzelme ma egészül ki a tizenkettedikkel, míg a dánok maradnak 7 győzelemnél, melyek közül egyet sem tudunk most felidézni. 10-szer békés döntetlennel ért véget a meccs, legutóbb 2008 májusában jegyeztek egy 1-1-et a csapatok.

A dánok fanyalgását megelőzendő íme csak néhány tény, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi a narancsünnepet:

  • az Oranje 1938 óta nem vesztette el a kezdőmérkőzését a világbajnokságokon, akkor is egy nem létező fantomország, az éppen megszűnés irányába tartó Csehszlovákia győzött nagy üggyel-bajjal 3-0-ra, de erre már senki sem emlékszik.
  • Gio 100. válogatottsága nemzeti ünnep, amit nem ronthatnak el legóemberek
  • a dánok a legutóbbi két meccsüket is elvesztették 1-0-ra, most többet kapnak.
  • döntetlen meg nyilván nem lesz, már csak azért sem, mert a dánok európai ellenfelek ellen még sosem ikszeltek rövidke vébétörténelmük során, három győzelem és három vereség a mérlegük.

Az első holland győzelmet Dél-Afrikában a francia Stephane Lannoy fogja levezényelni, Eric Dansault és Laurent Ugo asszisztálásával, a negyedik játékvezető az olasz Roberto Rosetti lesz.

Várható kezdőcsapatok a goal.com szerint:

Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronkhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder, Van der Vaart - Van Persie

Dánia: Sorensen - L. Jacobsen, Kjaer, Agger, Mtiliga - Rommedahl, D. Jensen, S. Poulsen, M. Jorgensen - Tomasson, Larsen

 

13:30. Hup Holland Hup!

7 komment

Címkék: foci hollandia dánia beharangozó oranje futball világbajnokság futball vb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Líviusz 2010.06.14. 11:45:31

áhhh nagyon várom már:)

Michael Laudrup 2010.06.14. 12:00:51

Bízom benne, hogy harag nem lesz, ha a dánok elrontják az ünnepeteket. Kamerun és Japán ellen mi is a hollandoknak szurkolunk.

Hup hup...Danmark!

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.06.14. 12:08:41

Nem lesz harag, mert nincs miért. Normális emberek szurkolnak normális csapatoknak. Sajna szerintem a dánok most nem fognak továbbjutni. :-(

Der_rosarote_Panther 2010.06.14. 12:32:09

@Michael Laudrup: Miért lenne harag? A dánok nem portugálok... :-)
süti beállítások módosítása