Emlekeztek meg, hogy esett ki Hollandia negy eve? Ha jol emlekszem 12 sargalap es 6 kiallitas volt a meccs merlege a portugalok ellen. Persze akkor nem ertette senki, miert osztott ki ennyi lapot a jatekvezeto, es ez azota is rejtely maradt. A mi szempontunkbol persze nem sok jelentosege van mar annak a bizonyos nyolcaddontonek, de az biztos, hogy a mai meccs utan realisabb lett volna egy a negy evvel ezelottihez hasonlo statisztika, mar ami a sarga-, illetve piroslapokat illeti.

A brazilok nehany jatekosa a sportszerusegrol mintha meg nem hallott volna. A fejuket elvesztve, brutalisan jatszottak, gyakorlatilag onnantol kezdve, hogy a hollandok kiegyenlitettek. Na, azert az elso felido sem volt semmi, Bastos feltucatnyi durva belopejet osszesen egy sargalappal jutalmazta a biro.

A lenyeg, hogy nem vagyok sem a brazilok ellen, sem a kicsit durvabb, ugyanakkor sportszeru futball ellen sem (barmilyen meglepo ez egyeseknek, szabalytalannak es sportszerutlennek lenni nem ugyan az), de ha valaki ennyire nem tud uralkodni magan, akkor kerem, ne lepjen palyara!

Tulsagosan nem szeretnem ezt reszletezni, a meccset mindenki latta, tudja mirol beszelek. Nem veletlen az a sarga szinu zaszlo, amit a meccs elejen behurcol a FIFA, es az van ra irva: my game is fair play.

Remelem, utoljara irtam errol, egyebkent pedig Hup Holland Hup! :)

11 komment

Címkék: foci hollandia fair play futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aliendriver 2010.07.02. 18:45:29

FAPAPUUUUUUUUUCS!!!! Egyebkent szerintem jo kemeny meccs volt..es ment az adok kapok ide oda..talan a braziloktol tobb..de en azt mondom, h az a csapat, amelyik ilyen szep jatek utan (elso 20 perc) gyonyoru gol utan beall vedekezni, az kapjon ki a p*****ba..ezt nagyon nem vartam a brazilogtol, es nagyon megerdemeltek a vereseget..a hollandoktol azert jo lenne szep jatekot is latni, nem csak eredmenyeset..de azert baromi jo volt itt Romaban egy kocsmanyi hollanddal vegigizgulni a meccset :D:D

epsilonx 2010.07.02. 19:19:59

@aliendriver: detto, bar en Hollandiaban tettem ugyanezt. :)

Weidmüller 2010.07.02. 20:49:58

gratula a győzelemhez.Bár én a gyűlölt német válogatott szurkolója vagyok :-))
köszönettel tartózóm ,hogy nagyszerű játékkal legyőztétek ezt az agyonsztárolt semmi csapatott.Rohamok alatt összeomlottak mint a kártyavár.Remélem a német-holland álomdöntő összejön (természetesen német sikerrel :-))) )

epsilonx 2010.07.02. 22:56:06

@Weidmüller: szinten a nemet-holland dontoben bizom, ertelemszeruen holland gyozelemmel, persze ez meg nem aktualis, remelem hamarosan az lesz :)

ja, es abszolut nem gyulolt a nemet valogatott, hollandok utan ok a favorit.

Kopi3.14 2010.07.03. 02:18:09

Akkor jövök ellenvéleménynek. Ritka erélytelen, töketlen bírócsapatot láttunk as meccsen. Amikor meg kellett volna fogni nem tette, utána is sokmindent elnézett-a brazil lesgól egy volt focista ismerősöm elmondása alapján, hogy a sarkát kell nézni a támadónak nem volt az, de az adott távolságból elment, így azt nem veszem bele- s mindkét oldalra már az leső félidőben ki lehetett volna szórni vagy három sárgát. A második félidő meg végképp káosz. Brazil és holland oldalon is. Pl az utolsó percben azt az iq bajnok hollandot, aki ott üvöltött a sporinak, hogy idő van azonnal zavartam volna le pirossal a pályáról. Ne ő dirigáljon, hanem kuzssoljon és menjen focizni addig, amíg a bíró le nem fújja. Volt egy-két olyan holland belépő, ami szintén megérdemelte volna a lapra vetést, s brazilékat is lehetett volna szórni a dühös belépőikért.

Aki a korábbi portugál-holland meccsen nem érti a mai napig sem, hogy miért volt annyi lap-és nem azt, hogy miért csak annyi- az vak, irány a megfelelő intézet a ligetben.

pjo 2010.07.03. 03:04:02

@Kopi3.14:
Az a lesgól, mégha későn jelzett is a partjelző, hidd el, hogy valóban nagy les volt, tehát jól ítélt.
Én egyébként nagyjából elégedett vagyok a japán bíróval, szerintem jól vezette a meccset.
Egyetlen negatívumaként azt emelném ki, hogy rendkívül körülményes volt a szabad- és szögletrúgásoknál. Sok időt elvett a rendezkedésével.
Mondjuk sárgát is adhatott volna többet mindkét oldalon, de ezen már nem múlt semmi.
Én, holland szurkolóként, van Bommelnek azt mondom, kijárt volna mindenképp pl, de alapvető hibát nem vétett a bíró.

Atomot Nekik! 2010.07.03. 07:45:25

Van Bommel és De Jong annyit faragott a meccsen, hogy 6 sárgára = 3 pirosra is elegendő lett volna.
Az első félidő alapján Hollandia megérdemelte volna, hogy kiessen. A második alapján Brazília dettó, kétszer is.
Isten tudja mióta drukkolok a braziloknak, de ez a csapat megérdemli, hogy kipottyant. 1:0-nál lepihennek, egyenlítés után pedig profikhoz méltatlanul hisztiznek, durvulnak. Szégyen a brazil lapdarugásra! A joga bonito, amiért annyian szeretik őket, 20 perc kivételével elmaradt ezen a VB-n. Ki velük!!!
A hollandusok meg hallgassanak. Ütünk-vágunk, farigcsálunk, robotolunk. Mázlink is van. Ennyi. Az amiért szerettük őket, Cruyff-Neeskens-Rensenbrink vagy Gullit-Van Basten-Rijkaard, már nyomokban is alig van.

Gartulálok a sajtfejű fapapucsos sörivóknak, de szebb focit várok tőlük.

Player 1 2010.07.03. 08:24:06

@Kopi3.14: Azt mondta, hogy a sarkát kell nézni?Érdekes.Hol volt ő focista?:)A kezén kívül ha bármelyik testrészével a védő mögött van, akkor les.

Kopi3.14 2010.07.04. 21:02:01

@pjo +@Player 1: A lesgólon nem vitázom, hogy hol focizott nem tudom, az szerintem mindegy volt. És nem ezen múlt volna a kiesés, hanem a töketlen valamin amit játéknak nem lehet nevezni. Viszont furcsa volt látni a tegnapi meccsen a brazil pirossal megegyező eset következmények nélkül maradását.
süti beállítások módosítása