Budapestre látogat a világbajnoki ezüstérmes holland fociválogatott. A leendő Európa-bajnok!

A sorsolásnak köszönhetően a magyar fővárosban vendégeskedik az Oranje. Ha van fix kettes, akkor ez az - mondhatja a tippelő drukker. És tényleg. Amennyiben onnan közelítűnk az esélyekhez, hogy a világ egyik legjobb labdarúgó válogatottja lesz egy középszerű csapat ellenfele, akkor viszonylag egyszerű feladata van az esélyt latolgató szurkolónak. Pedig Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Mark van Bommel és Maarten Stekelenburg nélkül játszanak majd a narancsmezesek. Magyar részről akár jelentősnek is nevezhető össznépi örömködés volt, amikor kiderült, hogy Huntelaar nem játszhat Budapesten. Mit léptek erre szegény hollandok? Robin van Persie egészséges, ő fog játszani.

A sérülékeny Robben Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak sem fog hiányozni. Tény, hogy nagyon jó játékosról van szó, de az is tény, hogy a holland válogatott Robben nélkül is kiválóan tud focizni. Ezt eddig már több alkalommal is bizonyította. Ha nem is vallja be nyilvánosan, van Bommel valószínűleg hiányzik van Marwijknak. De az tuti, hogy ha hiányzik, akkor csakis neki. És a legelvetemültebb holland drukkereknek. Mert bizony Mark van Bommel a tavalyi foci vb-n lerombolta mindazt, amit az azt megelőző években felépített. Olyan játékossá vált, akit jóérzésű focirajongó még fűnyíró alkalmazottként sem akar(hat) a pályán látni.

Szerintem nagy hiányzója is lesz a holland csapatnak. Stekelenburg hiánya nem azért lehet érzékény a hollandoknak, mert az Ajax kétségkívül jó képességekkel rendelkező hálóőre annyira kimagaslóan jegyzett kapus lenne. Annál inkább azért, mert nem mondató el a hollandokról, hogy túl sok jó kapusuk lenne. Stekelenburg cseréje, Vorm finoman fogalmazva is rutintalannak számít a nemzetközi mezőnyben. Az őt helyettesítőkről inkább ne is beszéljünk. Lám, ha van valami, amiben a magyarok jobban állnak a hollandoknál, az a kapus poszt.

Olvastam a magyar foci aktuális üdvöskéje, Dzsudzsák Balázs nyilatkozatát, miszerint a hollandok lenézik a magyar fociválogatottat. Mindenki gondolja azt, amit akar. Szerintem inkább maradjunk a tényeknél: a világbajnoki ezüstérmes, jelenleg a világranglista második helyén lévő csapat játszik a világranglista 36. helyén álló csapattal. Szintén a tényeknél maradva: „a 2002–2010 közötti kvalifikációs időszakban a holland válogatott Európa legjobbja, a selejtezőin megszerezhető pontok 80.7 százalékát begyűjtötte – a kontinensen egyedüliként van 80 százalék fölött az eredményességi mutatója, a regnáló világ- és Európa-bajnok Spanyolországot (79.9 százalék) megelőzve.”

2010-es vb-selejtezők:
Macedónia – Hollandia 1-2 (Pandev 77. – 11-esből ill. Heitinga 46., Van der Vaart 59.)
Hollandia – Izland 2-0 (Mathijsen 15., Huntelaar 65.)
Norvégia – Hollandia 0-1 (Van Bommel 62.)
Hollandia – Skócia 3-0 (Huntelaar 30., Van Persie 45., Kuyt 77. – 11-esből)
Hollandia – Macedónia 4-0 (Kuyt 16., 41., Huntelaar 25., Van der Vaart 88.)
Izland – Hollandia 1-2 (Sigurdsson 87. ill. De Jong 8., Van Bommel 15.)
Hollandia – Norvégia 2-0 (Ooijer 32., Robben 50.)
Skócia – Hollandia 0-1 (Elia 82.)

Világbajnokság, 2010:
Hollandia – Dánia 2-0 (Agger 46. – öngól, Kuyt 85.)
Hollandia – Japán 1-0 (Sneijder 53.)
Kamerun – Hollandia 1-2 (Eto'o 65. – 11-esből ill. Van Persie 36., Huntelaar 83.)
Hollandia – Szlovákia 2-1 (Robben 18., Sneijder 84. ill. Vittek 92. – 11-esből)
Hollandia – Brazília 2-1 (Sneijder 53., 68. ill. Robinho 10.)
Uruguay – Hollandia 2-3 (Forlán 41., M. Pereira 91. ill. Van Bronckhorst 18., Sneijder 70., Robben 73.)
Hollandia – Spanyolország 0-1 (Iniesta 116.)

2012-es Eb-selejtezők:
San Marino – Hollandia 0-5 (Kuyt 16. – 11-esből, Huntelaar 38., 48., 66., Van Nistelrooy 90.)
Hollandia – Finnország 2-1 (Huntelaar 7., 16. – utóbbit 11-esből ill. Forssell 18.)
Moldova – Hollandia 0-1 (Huntelaar 37.)
Hollandia – Svédország 4-1 (Huntelaar 4., 55., Afellay 37., 59. ill. Granqvist 69.)
(Forrás: Nemzeti Sport)

Abból kiindulva, hogy a Magyarország-Hollandia mérkőzés az egyetlen olyan labdarúgó esemény, amikor nem szurkolok holland győzelemért, a tippem a következő: 2X.

Azaz: 90% esélyt látok a holland győzelemre, ám mivel Hollandia esetében egy igencsak csekély jelentőséggel bíró mérkőzésről van szó, a magyar válogatottnak is van 10% esélye a pontszerzésre.

A hollandok várható kezdőcsapata: Vorm – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters – De Jong, Van der Vaart – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie.

10 komment

Címkék: foci magyarország hollandia labdarúgás eb selejtező

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2011.03.25. 21:55:21

A hollandoknak nem hiányzik. Nélkülük is pépesre verik a magyar válogatottat.
Javaslom, hogy Magyarországon vagy a focit tiltsák beha csak ennyi falábú "profi" kerül a csapatba! De legalább magát a magyar fociválogatottat zavarják el valami olyan helyre, ahol letagadhatják a hazájukat.
Nem is értem, milyen listán kerültünk mostanában sok hellyel előbbre? Talán a polinéziai válogatottak közötti listán.
Komolyan, nem is értem, miért dőltem be megint annak a hírnek, hogy Egervárivalami egészen jó dolgot várt... A magyar foci egy nagy rakás szar. Ezt is az új Alkotmányba lehet foglalni, és akkor nincs csalódás.
Szar, szar, szar.

HgGina 2011.03.25. 22:14:05

Sosem értettem meg, hogy a ....... (ide valami nagyon ordenáré dolgot akartam írni) felejtenek el focizni ezek a külföldön állítólag zseniálisan játszó amatőrök...
Recskre velük! Rézbányába!

2011.03.25. 22:34:01

Soksok évvel ezelőtt, a Magyar futball nivója miatt hagytam fel a foci követésével... persze időről időre reményteljesen megnézek egy-egy magyar-idegen meccset, aztán mindig csalódok. Most 15 perccel a meccs kezdete után kapcsoltam be a tévét, már 0-1 volt az állás, mondom hiába, nem változott semmi. Aztán 0-3 nál ki is kapcsoltam a picsába a dobozt. Reménytelen. Nem való ez a játék nekünk, már 20 éve permanensen szarok vagyunk, nem kéne eröltetni. Szánalmasan szétszórt, hazai csapat próbálkozott egy higgadt, professzionális holland brigáddal. Se egy pontos passz, se egy összehangolt támadás, taktikáról meg már ne is beszéljünk. Káosz a köbön, fűszerezve amatőr futballal. Ez a sommás véleményem a mai meccsről.

HgGina 2011.03.25. 23:15:24

@Jankove: 20 éve? Hol éltél 78-tól 90-ig? 78 óta szar a magyar foci. Az volt az utolsó csapat, amelyikben legalább még ötlet volt. Nagy jóindulattal esetleg a 82-es csapat... talán...
Mégha a Boca Juniors vert volna meg minket, de egy kutya közönséges közepes csapat, félgőzzel.
Világszégyene ez a csürhe.

jjoey 2011.03.25. 23:55:38

a magyar komány, 2/3-os fülfeforradalmi többégének tudatában, és mint soros EU(pszeudo)elnök rohamos gyorsasággal elfogadta az EBselejtezőkről szóló törványt, mely értelmében a Nép(bocsi, Puskás)stadionban ezentúl kizárólag a Nemzeti Együttmükődés Labdarugó Válogatottja (leánykori nevén magyar válogatott, a válogatott) győzedelmeskedhet.
fenti törvényt Brüsszel, és Strasbourg jelenleg vizsgálja, mennyiben felel meg az Eu diszkriminációmentességi feltételeinek. Valószínű, hogy megoldásként az Eu Magyarország kizárásáról dönt. Tekintve a keleti (Györgyi) szeleket, amagyar kormény ettől nem keseredik el, hiszen ez a felemelkedés záloga.
- ismét a nem EU sorba kell állni
- ismét bevezetik az ellenőrzést a "sógorok"
- ismét vízum kell "Nyugat-Németországba"
- csak Orion tévé kapható (a Videoton exportra megy, Líbiába és Kairóba)
- fentiek nem fizetnek, hivatkozva a magyar-nemzetük közti barátságra és az imperialista embargóra
- fentieket a nemzeti együttmüködés kormánya tudomásul veszi, hiszen a nemzeti együttmüködést is akadályozza az imperializmus
- az olajárak begyűrűzése ennek ellenére megtörténik, de ez is "liberálbolsevik-moszkovita-new-york-tel aviv tengely" ármány
- a benzin ára ettől marad 386 magyar forint
- 65000 munkahely megszünt májusa óta

de mindezt büszkén viseli a "nemzeti együttmüködés"

jjoey 2011.03.25. 23:58:27

@jjoey: smitmagyarul irva, nuku duplamássalhangzó és e, é, a, á mindegy mimi

2011.03.26. 07:59:23

@HgGina: „Hol éltél 78-tól 90-ig?”

Akkor én még kicsi voltam :) De sokat vitt akkoriban drága jó faterom meccsre, akkor még megvolt helyenként a virtus. A 86-os mexikói vébén pedig csak ott voltunk még... ha másnak nem tölteléknek. 90 környékén megfogadtam, hogy magyar focit akkor fogok újra nézni, ha kijutunk a vébére ismét. Nohát ez azóta sem sikerült, és ez a veszély 2050-ig biztosan nem fenyeget, mivel a magyar válogatottat egy bivalybasznádi melósokból álló alkalmilag verbuvált focicsapat is legyakja, 12 órás műszak után. Lassúak vagyunk, szétszórtak, inkompetensek. A futballunk híven tükrözi az országunk működését. Megélhetési játékosok gurigáznak, pénzért.

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2011.03.26. 08:37:12

Azt gondolom, hogy alapvetően nem az eredménnyel van probléma. Mert hát, ha 6-ot, vagy 7-et kapunk, akkor sem szólhatunk, sajnos ennyivel jobbak a hollandok, ekkora különbség van a két válogatott között. Már napokkal a meccs előtt különböző csatornákon Egervári, Mészöly Kálmán, Király, faszom tudja kicsoda arról beszéltek, hogy most új szelek lengedeznek, a 6 pontot ( holland meccs oda-visszavágóján ) tűztük ki célul, és az meg is lesz. Mert most 36.-ok vagyunk, mert most kirobbanó formában van a magyar legénység. Sehol egy visszafogott, józan vélemény: mondjuk, álljunk már meg emberek! Ha döntetlen lenne itthon a végeredmény, akkor az már maga a csoda lenne!

A sportpszichológia nem ott kezdődik, hogy irreális dolgokat nevetséges módon bemagoltatunk a játékosokkal, hanem azzal, hogy megismertetjük a realitásokat, a való helyzetet. Mifelénk ez nem szokás, inkább a néphülyités dívik.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.26. 14:15:13

Nemzeti Együttműködés Széchenyi Labda Rugó Történelmi Válogatott.
süti beállítások módosítása