Hosszú hezitálás után végre kihirdette Bert van Marwijk szövetségikapitány a dél-afrikai világbajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott 23 fős keretét. A szakvezető úgy döntött, hogy a PSV Eindhoven középpályása, Orlando Engelaar mellett nem utazhat a világbajnokságra  Jeremain Lens (AZ Alkmaar), valamint két védő, Ron Vlaar (Feyenoord) és Vurnon Anita (Ajax Amsterdam).

Íme a 23 aranylábú fiú névsora, hamarosan egyenként is bemutatjuk őket:

Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Sander Boschker (Twente Enschede), Michel Vorm (Utrecht)

Védők: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic Glasgow), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)

Középpályások: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax Amsterdam)

Csatárok: Ryan Babel (FC Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

 

12 komment

Címkék: hollandia keret oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2010.05.28. 11:10:28

Azért Engelaar hiányozni fog, ő Stam középpályás reinkarnációja :-)

2010.05.28. 12:58:18

valamiről nagyon lemaradtam. van der sarral mi van?

Despota 2010.05.28. 13:04:35

@Balatony: Nekem ő személyes kedvencem, lesz majd róla itt egy önálló poszt. a helyzet az, hogy visszavonult a válogatottságtól sajnos.

2010.05.28. 13:07:37

@Despota: hát akkor tényleg lemaradtam ... :(
sajnálom, nekem is már legalább a 2000-es eb óta a kedvencem.

Despota 2010.05.28. 13:09:41

@Balatony: 94-óta kedvencem, sajnos már csak a Manchesterben láthatjuk.

Grash 2010.05.28. 13:30:39

Acélos kis keret, bár a hollandoknál sosem a gyenge kerettel van baj.

Azért remélem most elmenetelnek a döntőig:)

Der_rosarote_Panther 2010.05.28. 13:33:55

@Despota: ő tényleg megérdemel egy összeállítást...
(írtam mailt)

Despota 2010.05.28. 13:50:17

@Der_rosarote_Panther: Megnéztem, mindjárt válaszolok.

ajh 2010.05.28. 14:16:17

van nistelrooy azert lehet hogy hianyozni fog (nekem speciel nem), es milyen vicces h egy 12 evvel fiatalabb csapattarsa aki szinten csatar, bekerult.

Kazantzakis 2010.05.28. 20:27:31

Kuytot otthon kellett volna hagyni...mindent elront :(( :)))

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.29. 01:12:06

van der sar lemondta a valogatottsagot az eb utan. egyszer meg aztan bevallalt ket meccset,mert kb. minden kapus serult vt,de mar akkor - 2008 oszen - jelezte, hogy nem megy a vb-re. rvn-t szinten hianyolom,van marwijk szerint meg nem jutott el arra a szintre,mint a serulese vt. bar meg igy is jo lenne dontetlennel v vesztes allasnal bekuldeni az utso 20-25 percre. kuyt befejezocsatarkent katasztrofa,viszont hatrebb kifarasztja annyira az ellenfelet,h bizonyos ido utan a muveszek (robben,van persie) konnyebben villoghassanak. a vedelem gazos: az alapnegyes (van der wiel,heitinga,matthijsen,gio) meg elmegy,bar gio mar sajna nem a barcelonai szinten tolja,naon lelassult,de rutinja oriasi. cserek kozul viszont boulahrouz a legjobb,es ez mindent elmond. a masik ket vedocsere - braafheid es ooijer - jobb,ha a palya kozelebe sem kerul del-afrikaban. nagy szerencseje a vedonegyesnek,h elottuk ket klasszis,van bommel es de jong szur. alkalomadtan vmeik vedekezokozeppalyas atkonvertalhato vedove. nem tudom,mit varjak ettol az oranjetol. sorsolas alapjan legjobb 8 alap,viszont ott valszeg brazilia lenne az ellenfel. hozzateszem,a brazilok verhetok.

Hollandi · http://oranje.blog.hu 2010.05.29. 21:10:58

Azt megjegyezném először, hogy focival le vagyok maradva, pláne hollanddal. Csatárok között nem ismerek fel sok befejezőt (Robben és Kuyt, wtf?), van Persie meg eddig az oranjében kevésbé bizonyított (ahogy látom), remélem felnő a feladathoz, és szállítja majd a gólokat.
Középpálya, különösen ha Robben és Kuyt idesorolódik, iszonyat erős kerettel, védelem van Bronckhorsttal, háát...
Én a hollandoktól már régóta várok egy nagyon jó szereplést, az eb-n szerintem (vagy csak mert sok számomra az ismeretlen) erősebb kerettel szerepeltek, mégis az oroszoktól csúnyán kikaptak. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a papírforma nem számít sokat, ha jól működik a csapat, akármi elképzelhető. Hajrá!
süti beállítások módosítása