A kapusok és a védelem után most a bivalyerős holland középpályát mutatjuk be.

Nyolc kiváló fiatalember várja rendületlenül, hogy Bert van Marwijk pályára küldje őket a világbajnokságon.

IBRAHIM AFELLAY

Születési idő: 1986.04.02
Magasság: 180 cm
Súly: 76 kg
Mezszáma: 20
Klubcsapat: PSV
Válogatott mérkőzések száma: 23
Válogatott gólok száma: 0

Marokkói származású holland labdarúgó, Dzsudzsák Balázzsal együtt a PSV Eindhoven csapatában rúgja a bőrt.A holland első osztály egyik legnagyobb talentumának tekintik, számos európai sztárgárda kereste meg, kíváncsian várjuk, hogyan teljesít Dél-Afrikában.

 NIGEL DE JONG

Születési idő: 1984.11.30
Magasság: 174cm
Súly: 73 kg
Mezszáma: 8
Klubcsapat: Manchester City
Válogatott mérkőzések száma: 42
Válogatott gólok száma: 1

Nigel de Jong holland válogatott labdarúgó, az angol Manchester City játékosa. Apja, Jerry de Jong is labdarúgó volt. Korábban játszott az Ajax és a Hamburg együttesében is, Kétszeres holland bajnok holland Szuperkupa,Holland Kupa-győztes.

DEMY DE ZEEUW

Születési idő: 1983.05.26
Magasság: 174cm
Súly: 71 kg
Mezszáma: 14
Klubcsapat: Ajax
Válogatott mérkőzések száma: 25
Válogatott gólok száma: 0

De Zeeuw nem a góljairól híres, 25 válogatott mérkőzésén eddig egyetlen találatot sem jegyez, de nem is ez a fő feladata. Védekező középpályásként főként a labdaszerzés és az ellenfelek támadásainak megakadályozást várja tőle minden Oranje szurker.

ARJEN ROBBEN

Születési idő: 1984.01.23
Magasság: 181 cm
Súly: 80kg
Mezszáma: 11
Klubcsapat:Bayern München
Válogatott mérkőzések száma: 47
Válogatott gólok száma:13

Robben első klubja Groningen volt, ahol megnyerte az év játékosa címet a 2000-2001-es szezonban. Két évvel később a PSV-vel írt alá szerződést. Ott ő lett az év fiatal játékosa. A következő szezonban, 2004-től már Angliában, a Chelsea-nél folytatta pályafutását. A Chelsea-vel 2-szer megnyerte a Premier League-et, 1-szer az FA-kupát, 1-szer a Community Shieldet és 2-szer a ligakupát. 2007-ben a spanyol Real Madridhoz igazolt 24 millió fontért.

2009. augusztus 28-án Robben a német Bayern München-hez igazolt. A bajorok 25 millió eurót fizettek a holland középpályásért, ami igen hamar megtérült, elévülhetetlen szerepet vállalt a Bayern idei szárnyalásában.

A magyarok elleni felkészülési mérkőzésen egy fura sarkazás után megsérült és úgy tűnt, ki kell hagynia a világbajnokságot, de hihetetlen gyorsan javult az állapota, ezért ott lesz a csoportmérkőzéseken is.

STIJN SCHAARS

Születési idő: 1984.01.11
Magasság: 177 cm
Súly: 77 kg
Mezszáma: 18
Klubcsapat: AZ
Válogatott mérkőzések száma: 12
Válogatott gólok száma: 0

Bár klubjában csapatkapitány, a válogatottban nem számít alapembernek, valószínűleg nem fog beférni a kezdő 11-be.

 WESLEY SNEIJDER

Születési idő: 1984.06.09
Magasság: 170 cm
Súly: 72 kg
Mezszáma: 10
Klubcsapat: Inter
Válogatott mérkőzések száma: 61
Válogatott gólok száma:14

A 170 cm magas játékos remek támadó képességekkel, jó technikai érzékkel és labdakezeléssel bír. Ifjú titánként Danny Blind edző keze alatt az Ajax Amsterdamnál játszott, és lehetőséget kapott arra, hogy a fiatalok válogatottjának tagja legyen. Alig volt 18 éves és az Ajax első számú csapatánál debütálhatott.

Fiatal kora ellenére már most remek játékosnak tartják, bizonyítja ezt az is, hogy húszas évei elején viselhette az Ajax csapatkapitányi szalagját. A holland nemzeti válogatottal 2003. április 30-án debütált Portugália ellen, ő volt az egyik legfiatalabb játékos, aki magára ölthette hazája mezét, és góljával rögtön hozzájárul Hollandia kijutásához a 2004-es EB-re.

A Real Madrid talán legnagyobb baklövése volt, amikor tavaly elengedte játékmesterét, mert óriási szerepet vállalt az Inter BL győzelmében.

MARK VAN BOMMEL

Születési idő: 1977.04.22
Magasság: 187 cm
Súly: 80 kg
Mezszáma: 6
Klubcsapat:Bayern
Válogatott mérkőzések száma: 56
Válogatott gólok száma: 10

Mark Peter Gertuda Andreas van Bommel, más néven Mark van Bommel, Bert van Marwijk-nak, az Oranje kapitányának veje.

Távoli bombái messze földről híresek, Robben csapattársa a Bayer Münchenben, ő is nagyban hozzájárult a bajorok idei szárnyalásában.

RAFAEL VAN DER VAART

Születési idő: 1983.02.11
Magasság: 175 cm
Súly: 70 kg
Mezszáma: 23
Klubcsapat: Real Madrid
Válogatott mérkőzések száma: 78
Válogatott gólok száma: 16

Pályafutását a De Kennemers-ben kezdte, ami egy kis klub Beverwijk városkájában, mielőtt az Ajax utánpótlás akadémiájára került volna. Miután felfigyeltek rá, az első meccsét a felnőtt csapatban 2000 április 19-én játszotta idegenben az FC Den Bosch ellen, de csak a következő szezonban nőtte ki magát stabil kezdővé, amikor is 27 bajnoki meccsen 7-szer betalált.

Még mindig csak 18 évesen, 2001 október 6-án mutatkozott be a válogatottban, mint második félidős csere, egy Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. Mivel Hollandia elbukta a vb részvételt, Rafaelnek két évet kellett várnia, hogy országáért játszhasson egy nagy tornán.


2008.augusztus 4-én van der Vaart saját honlapján közölte, hogy a Real Madridban folytatja pályafutását. A spanyol klub nyilvánosságra hozta, miszerint 13 millió euró fejében lett a holland középpályás a csapaté. Augusztus 5-én aláírta 5 éves szerződését és bemutatták őt a nagyvilágnak.

2008.augusztusában az Independiente Santa Fe ellen bemutatkozott a Real Madrid mezében.Az első meccsen csak a második félidőben kapott szerepet, de ezt egy csodaszép szabadrúgasgóllal és egy gólpasszal hálálta meg.

Forrás(ok): nemzetisport.hu, wikipédia

Szólj hozzá!

Címkék: foci hollandia vb2010 oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása