Attila küldte nekünk az alábbi összeállítást. A fiatalember remekül beszéli a holland nyelvet, Ő lesz a mi sajtófigyelőnk :):

Miről szól a fáma Hollandiában?

Többek között az endandit.nl-en is olvasható, hogy a holland válogatott tagjai mostantól kezdve nem twittelhetnek. Mindezt Gregory van der Wieltől tudjuk [link: http://twitter.com/Gvanderwiel] „We are not allowed to tweet anymore.. So I end it now, speak to you after the world cup, sorry” - így a 22 éves játékos. Hasonló szankciókra egyébként más csapatok esetében is majd számítani lehet, miután - legfőképpen a szponzorok nyomására - komoly diskurzus kezdődött arról, hogy a közösségi portálok „felelőtlen használatával” milyen módon lehet taktikázni a fogadóirodák javára, vagy éppen ellenére. Egyébként pont van der Wiel volt az, akinek már okozott kellemetlen perceket az önfeledt twittelgetés: a novemberi, Ausztrália elleni barátságos mérkőzést hivatalosan "agyrázkódás" miatt kihagyó tehetség a mérkőzés után 2 nappal egy koncert alatt készült fotókat osztott meg rajongóival, s tette mindezt meglehetősen khm. szabatos stílusban megfogalmazott kommentek kíséretében.

A De Telegraaf egy hágai hölgy példáján keresztül mutatja be azt, hogy nem feltétlenül jön be mindenkinek az a fajta párját ritkító őrület, ami már most jelen van a kis országban. A megszólaltatott nő szerint lelkes honfitársai már-már a mindennapi nyugalmát zavarják meg például a „lépcsőháza oldalára függesztett, a szél által nagy zajt csapó zászlókkal”. Más, ugyanebben az összeállításban szóhoz jutó emberek azon a véleményen vannak, hogy egyáltalán nem bűn az, ha Hollandia fiai és lányai egynéhány évente együtt ünnepelnek egy olyan országban, ahol a társadalom megosztottabb, mint valaha. Egyébként tény, ami tény, odakinn ilyenkor mindenhol narancsba botlasz, legyen az az utca, a tömegközlekedés vagy a televízió. Sőt, az iskolákban közös meccsnézéseket is szerveznek, s az sem ritka, hogy ilyenkor a munkahelyeken is előkerül egy tv valahonnan. Egyébként sokan hangsúlyozzák, hogy a Valentin naphoz hasonlóan az Oranje-őrület sincs híján a „kereskedelmi támogatásnak”.

  Egy utca Gorliében


Az NRC Handelsblad tudósítása alapján Van Marwijk szövetségi kapitányt már most megőrjíti a vuvuzela. (Ezt egyébként megpróbálta a szerda délelőtti johannesburgi stadionban megjelenő, többségében helyi hollandokból álló nézősereg tudtára adni (szemtanúk szerint félreérthetetlen kézmozdulatokat hívott segítségül), mire az még lelkesebben kezdett rá a hangzavarkeltésbe. A kapitány arra panaszkodott, hogy a televíziós közvetítések során is hallható, meglehetősen idegesítő afrikai kürtök használata semmiképpen sem praktikus, mert az edzésen képtelen volt túlüvölteni azok hangját. Az esti melegítés egyébként már a sajtó és a lelkes szurkolók teljes kizárásával zajlott.

És végül talán a legfontosabb; több portál mellett a Voetbal International is beszámol arról, hogy Robben felépülése abszolút a tervek szerint halad, s a rehabilitációjában segédkezők szerint már a jövő hét végén pályára léphet. Ugyanakkor Van Marwjijk inkább kivárna, s a kockázatok minimalizálását szem előtt tartva a hangsúlyt a nagyon alapos felkészülésre helyezné.
 

1 komment

Címkék: hírek foci hollandia vb2010 oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2010.06.10. 11:55:05

Van der Wiel inkább a játékra koncentráljon, ne twitteljen, igaza van a kapitánynak. :-)
Micsoda remek sajtószemle!
süti beállítások módosítása