Kitekintő

2010.06.15. 19:39 epsilonx

Ahogy az már régóta tudható, a számunkra legfontosabb E csoport első, illetve második helyezettjei a kieséses szakaszban az F csoport továbbjutói ellen mérkőznek majd meg. Természetesen még csak az első meccseken vagyunk túl, messzemenő következtetéseket tehát nem érdemes levonni az eddig látottakból, érdekes lehet viszont, hogy kivel kerülhetnek össze a nyolcaddöntőben kedvenceink.

Az F csoport tegnapi mérkőzésén Paraguay játszott Olaszországgal. Egy kissé nyögvenyelős focit láthattunk, mindkét csapat erőlködött. Igaz, hogy az olaszok próbáltak helyzeteket kialakítani, de ezek többségét - az egyébként (számomra) meglepően erős - paraguayi védelem meghiúsította. Éppen ezért gondolom azt, hogy amennyiben a nyolcaddöntők során Paraguay lesz az Oranje ellenfele, még gondunk is adódhat a gólszerzéssel. Az olaszok játék nem volt túl meggyőző, egy-egy támadásuk után túlságosan is sebezhetőek voltak, a védelem egyáltalán nem volt a helyén. A hollandok ellen azt hiszem kevés eséllyel indulnának, annak ellenére, hogy az esetleges nyolcaddöntőig még összeszedheti magát a 2006-os világbajnok.

A ma délutáni Szlovákia - Új-Zéland találkozó a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető élvezhetőnek, az egyetlen üde színfolt az egyenlítő gól volt a hosszabbítás utolsó percében. A szlovákoktól sokkal többet vártam volna - a mai játékból kiindulva esélytelenek a továbbjutásra. Azt hiszem egyik csapat sem okozna gondot, ha az Oranje ellenfelei lennének a jövőben.

1 komment

Címkék: foci hollandia oranje futball világbajnokság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManhattanProject 2010.06.16. 00:09:56

Ha az olaszok így folytatják sanszosabb, hogy ők lesznek az ellenfelek ha nyerjük a csoportot.
süti beállítások módosítása