Vége. Iniesta a 116. percben eldöntötte a mérkőzést, világbajnok lett Spanyolország, valljuk be, megérdemelten. Mindenekelőtt gratulálunk a hispánoknak, ahogy a sportszerűség ezt megkívánja. Apropó, sportszerűség. Az Oranje meggyőződésem szerint annak köszönheti ezt a fiaskót, hogy képtelenek voltak visszafogni magukat és úton útfélen faragták az ellenfelet, Heitingát kiállították, Van Bommel (nem is először a torna során) is megérdemelt volna egy piros kártyát.

Más kérdés, hogy a gól előtt Eliával szemben egyértelműen szabálytalankodtak a spanyolok, Webb bíró pedig nem fújt a sípjába, mindez azonban nem változtat azon a tényen, hogy Hollandia harmadszor is elbukott a végső siker kapujában. Robben kétszer is eldönthette volna a meccset, de így utólag ez sem számít semmit.

Így a világbajnokság végén azt is kijelenthetjük, hogy ez az újfajta Oranje nem érdemelte meg, hogy vb győztes legyen. Nem érdemelték meg, mert nem azt a focit mutatták a világnak, ami korábban fémjelezte őket, azaz a látványos, szórakoztató, támadó foci, a szemkápráztató totális futball.

Bert van Marwiijk tanítványai ezüstéremmel fognak hazatérni, amit jómagam a világbajnokság előtt gondolkodás nélkül elfogadtam volna, de így a döntőben elbukni mindig nagy csalódás.

Két év múlva Európa-bajnokságot rendeznek majd Ukrajnában és Lengyelországban, őszintén remélem, hogy akkor ismét egy támadószellemű, sportszerű, szerethető Hollandiával találkozunk majd és bízom abban is, hogy azon a tornán a győzelem sem marad el.

Közel két hónapon keresztül volt szerencsém szerkeszteni a holland szurkolói blogot, jómagam ezzel együtt 46 51 bejegyzést írtam, egy igazi élmény volt. Köszönöm Szily Lacinak a lehetőséget, a blog.hu szerkesztőinek a sok segítséget és türelmet, a szerkesztőtársaknak a közreműködést és mindenekelőtt nektek, kedves Olvasók, hogy velünk voltatok!Talákozunk két év múlva, addig megtaláltok a Praxis és a Munkahelyi terror blogokon.

Még egyszer gratulálok a spanyoloknak, de büszke vagyok Hollandiára is és a szívem továbbra is csak értük dobog!

Hup Holland Hup!

68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haruka 2010.07.11. 23:18:37

Iszonyú szar meccs volt szerintem. Spanyolország pedig egyértelműen megérdemelte.
Van Bommel meg felejtse már el ezt az állandó darálást!

sedre 2010.07.11. 23:19:47

azért én a bírón jobban kiakadtam...

Neuroxyde 2010.07.11. 23:21:08

Alles naar de klote :((

hitomi 2010.07.11. 23:29:59

nehéz ilyenkor bármit is mondani. nem volt szép meccs. nem volt szép játék. (oké, az ember ne várjon sziporkázó játékot egy VB-döntőn... :D) azzal együtt gratulálok a holland csapatnak az ezüsthöz, és ahhoz, hogy idáig eljutott.
szép volt, fiúk!

DJ Etus 2010.07.11. 23:34:48

Csak két kérdés, miért játszott Van Percie folyamatosan, miközben pont olyan szar volt, mint Fernando Torres? Másik kérdés, mi a kurva életnek hozták le Van Bronchorst-ot? Marwijk-nek sok volt a füves süti??? Pedig az tiltott Hollandián kívül...

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.07.11. 23:37:13

Hollandia a döntőben mutatott teljesítmény alapján nem érdemelte meg a világbajnoki címet. Spanyolország megérdemelte a győzelmet. Gratulálok a spanyoloknak. Most szomorú vagyok, de egyértelmű, hogy ezután is Hollandiának szurkolok majd!
:-)

Teuton01 2010.07.11. 23:45:02

A német blog nevében gratulálunk, ti inkább érdemeltétek volna meg az aranyat mint a bíróval szabályosan összejátszó spanyol balettkórus. Nem tudom mit ígértek neki, talán Puyol haját paróka gyanánt...
Van Bommel meg jól tette hogy aprított, nem vagyok híve az erőszaknak, de inkább akkor pusztuljon a sok megjátszós hispán patkány.
Hogy is mondjátok...? Hup Holland Hup!

Nacsa G. 2010.07.11. 23:46:19

Nem baj szép volt fiúk!!!!!!! De azért a vb-n mutatott kép alapján semmivel sem volt rosszabb Spanyolországnál. Na majd EB-n megmutatjuk.

Nacsa G. 2010.07.11. 23:48:07

@Teuton01: Német szimpatizáns barátom jól beszélsz:) Csak így tovább fiúk, Német-Holland döntőt az EB-re.

Aduplati 2010.07.11. 23:48:39

Ezen a meccsen senki nem érdemelte meg a győzelmet, legalábbis nem rendes játékidőben , meg hosszabbítás alatt. Ha a 11-esek jöttek volna még talán elfogadható az eredmény. Egyébként a bíró is megérdemli a füttyszót amit kapott eredményhirdetéskor! Nem értem, minek osztogat ennyi sárgát, ezzel nem fogta meg a meccset, csak az vállt egyértelművé, hogy ki fog egy hollandot állítani. Még ha valós lett volna a sárgalap amiért a végén kiállítást ítélt...
Nem volt jobb a holland válogatot, nem volt jobb a spanyol, de szerintem a túlzott bírói beavatkozás tönkretette a mérkőzést!

cxxyy 2010.07.11. 23:50:56

Spanyolország megérdemelte a győzelmet.:O??????? Melyik wb-t néztétek??? Ugye nem gondoljátok komolyan????!!! 1 gólos elém pattanóst győzelmek... Még talán a tólószékből is belehet gyötörni ez nem foci amit műveletek ..... Jó nem kaptak gólt, de akkor se érdemelték meg igaz hogy mi sem,Sneijder és van persie is eltűnt a pályán tőlük többet vártunk van persietől egész wb-n.De sajnos Robben a 1/4 % ziccert is bármikor bár hogy bevágja ficakba most nem volt elég 130% ziccer ilyen ez a wb. Sajnálom hogy kifognak öregedni és talán még 1 Eb-n tudnak valéamit mutatti utánna semmit...Oranje

sÜN! · http://bestseries.hu 2010.07.12. 00:11:37

Köszönjük az eddigi munkásságot minden szerkesztőnek, nemcsak a ennek a blognak, az összesnek.
---
A narancsosoknak ezt a meccset fejben sikerült elveszíteniük. Ha nem válnak vérnaranccsá, akkor szerintem meglett volna a világbajnoki cím. A ráadás második felében (véleményem szerint) elég sok volt a bírói tévedés a spanyolok javára. Tény, hogy Robben is megérdemelte volna a másodikat. Van Bronckhorst lehozása számomra érthetetlen, nem tűnt fáradtnak vagy sérültnek, de Marwejk biztosan jó indokkal hozta le.
Amikor elkezdték hentesként aprítani a spanyolokat, már sejtettem, hogy lesz legalább egy piros, de inkább Van Bommelre gondoltam volna.
Mindegy, most már nem tehet senki semmit. Egy pár hét, és kiheverik a játékosok és mi, a szurkolók is a csalódást. Az EB-t pedig MEGNYERJÜK!

HUP HOLLAND HUP!

athlon4 2010.07.12. 00:12:17

Jó lett volna összekaparni egy trófeát, még a generációváltásig, hátha az EB... persze mindig rossz kikapni, főleg egy döntőbe, ahová 30 év után először jutott el a csapat, de ez van, Webb tördelte a meccset, de Robbenek is egyet be kellett volna rúgnia a kettő ajtó-ablak zicceréből. Érdekes, egy mexikói emberke el tudta vinni a labdát a francia kapus mellett, na mindegy...

De én ezen keserűségek mellett is büszke vagyok erre a csapatra. Hiába a stílustalanság, másmilyen kultúrák ellen kellett játszanunk, és a brazilok elleni fordítást sohasem fogom elfelejteni. Sneijder mellett, akit a FIFA Aranylabdásának gondolok, Stekelenburgot is megérdemli a dicséret, aki van der Sar árnyékából zseniálisan lépett ki, nagy kár, hogy nem jutottunk el a tizenegyesekig, ott villoghatott volna. :(

És végül köszi nektek, srácok, hogy egy remek közösségnek adtatok helyet ezzel a bloggal, reméljük, hogy megmarad az egész az EB selejtzőkig, és utána is.

Oranje mindörökké!!

Atomot Nekik! 2010.07.12. 00:13:47

Mint spanyol drukker, gratulálok az ezüsthöz! Mindenféle szarkazmus, rosszindulat és gyalázkodás nélkül!
Nekem ez a holland csapat nem tetszett, mert sokan közülük alattomosan, durván jétszottak, ami nem volt jellemző Rensenbrinkékre, Van Bastenékre. Amikor 1978-ban elvesztették a döntőt, majden elsírtam magam. Régen sokat szurkoltam nekik, de most nem tettem, mert nem akarom hinni, hogy a foci az egyenlő mások mészárlásával.
Ezzel együtt remélem, hogy Sneijder megkapja idén az aranylabdát. Messze ő a legszaímpatikusabb játékos és a legjobb is.
Még egyszer grat és őszintén kívánom, hogy végre már nyerjenj az Oranje is, de azt olyan focival, mint a régi nagyok.

pjo 2010.07.12. 02:11:08

Despota
Irigylem a higgadságodat. Én nem tudtam volna közvetlenül a meccs után ilyen higgadt hangvételű bejegyzést írni. Kellett legalább egy óra, hogy lehiggadjak, olyan dühös voltam.
A bíróra, az ellenfélre, de még az Oranjére is. :-) Robben!!! Miért hagytad ki a ziccereket???

Dehát ez van. Nagy taktikai csata volt, de tényleg megérdemelten nyertek a spanyolok (holland-tanítványok), sajnos.

Sportszerűbbek voltak, több nagy helyzetük volt, többnyire az ő játékuk érvényesült.

Bár azt nem értem, hogy Heitinga miért kapott pirosat. Szerintem ott Iniesta színészkedett. Meg utána is egyszer.
Viszont én már a szünetben lecseréltem volna van Bommelt meg de Jongot, biztos voltam benne, hogy nem fogják tudni kihúzni besárgulva.

Lehet, hogy jobb is, hogy nem került sor 11-esekre, mert azzal kikapni még rosszabb lett volna. Ismerve ugye az eddigi büntetőpárbajok végkimenetelét.

Én is köszönöm a színvonalas blogbejegyzéseket mindenkinek.

Talán két év múlva az ebén sikerül nyerni.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.07.12. 03:27:46

Őszintén szólva: Sokminden múlott a bírón, és sokminden múlott a holland csapaton. Ha a bíró végig korrektül ítél, akkor nagyon hamar meglett volna az első piros lap is, s talán utána egy sportszerűbb küzdelmet láthattunk volna.

A csapat nagyon hamar olyan helyzetbe hozta a bírót, hogy az számolta, "hány pirosat kellett volna kiosztania", de nem akarta, hogy erről szóljon a meccs, inkább azzal kompenzált, hogy a másik oldalnak is elnézett dolgokat, ami végül a gólhoz vezetett...

Ha a durvaságot következetességgel fogja meg és már az első félidőben előkerül a piros lap, akkor a sporszerűtlenség nem vállik öngerjesztővé, nem kell kompenzálnia.

A hollandok is szebben játszottak volna, a spanyolok is, és ki tudja, hogy egy látványosabb, jobb meccsen mi lett volna az eredmény...

mecharon 2010.07.12. 04:05:28

Szenvedelyes Holland drukkerkent mondom, nagyon szomoru vagyok, de nem azert mert nem lettunk vilagbajnokok. Nem erdemeltuk meg, hogy azok legyunk. Nem mondom, hogy a spanyolok aztan hude mintafocit jatszottak a tornan, nem foglalkozom masokkal hanem csak, hogy mi nem erdemeltuk meg. De gratulalok nekik!

Merthogy erre a holland csapatra nem lehet buszkenek lenni. Olvasgattam a cikkeiteket, masok cikkeit, a nyilatkozatokat, ahogy mindig mindenki megprobalta megmagyarazni, hogy miert van az ami. Hogy nincs semmi, hogy nem jatszunk, ugy ahogy szoktunk. A Brazil meccsig en is felallitottam az osszeskuves elmeletem es biztam abban, hogy beigazolodik, hogy odaig csak sporoltunk, es ott majd elkezdunk jatszani. De nem, sajnos. Valojaban az egesz tornan nem csinaltunk semmit a meccseken, de a szerencse mindig mellenk szegodott, es rugtunk egy vagy tobb golt, de utana azon nyomban atadtuk a teruletet az ellenfelnek, es a vegen izgulhattunk, hogy ne legyen baj. Minden tisztelem es elismeresem a szlovak focicsapate, de megis kik ezek, hogy ok tamadtak a masodik felidoben? Mi van? Es hogy a vegen majdnem egyenlitenek? Micsoda? Ezeket 3-4 gollal barmikor el kell verni! Lehet azt mondani, hogy ez taktika. Lehet, de ez egy rakas szar taktika akkor! Az a holland valogatott amit en szeretek, elek-halok, buszke vagyok, egyszeruen nem tehet ilyet. Tudom mondtak, hogy mit akarunk mi szurkolok jobban. Szep focit es aztan meghalast benne, vagy eredmenyes latvanytalan focit. En es szerintem sokan masok is ugy vagyunk vele, hogy bizony en jobban orultem volna ot szep gyozelemnek es aztan 2 veresegnek, mint 98-ban, mint ennek a tragya focinak amit mutattunk. Inkabb legyen az az eredmeny mint amit 2008-ban elertunk (najo azert az oroszok meg meg lehettek volna) mint ez a semmi. Olaszorszagot vertuk 3:0-ra es Franciaorszagot 4:1-re, latvanyos, kreativ focival! Bennem ez maradt meg, nem az, hogy nem nyertuk meg a eb-t! Pont leszarom! De errol a vb-rol nincs momentum amire buszke lennek. Most mit lattam (tovabbra is az egesz tornan): Nem tudjuk megtartani a labdat, rengeteg a pontatlansag, labdaeladas, hany felepitett, kipasszolos tamadasunk volt? (golt nem is merek irni), csatarjatek? Van Persie? Egy csatar? HOLLANDIABAN? Mi az hogy felivelgetes? Miert nem lehetett a foldon jaratni, passzolgatni? Az egesz vb alatt latszodott, hogy nem fekszik a csapatnak az amit jatszik! Az egesz tornan nem volt egy ertelmes passzolgatas az ellenfel 16-osa elott! Mak goljaink voltak, vagy rogzitett szituacio, vagy beadas! Ez nem Hollandia, mi nem igy jatszunk! Ez semmi, egy nagy semmi! En nagyon remelem, hogy Van Bommelestul, Van Marwijkestul, meg a nagyszeru taktikajukkal elhuz ez a paros a valogatottol, mert mast nem tudnak csak rombolni. Marwijk egy 0 edzo. Se cserelni nem tud, se taktika nincs, se latvany, ez semmi.

Nagyon fel vagyok haborodva es remelem ennek nem lesz folytatasa! Az sem erdekel, hogy ha kiesunk a 8 kozott, de addig atomfocit akarok latni a csapattol, ugy ahogy 74-ota mindig!

Remelem nem csak 36 evet elt. Nagyobb baj az amit lattam mint hogy nem lettunk vilagbajnokok.

Ez a csapat ha ilyen jatekkal igy vilagbajnok lehetett volna az szegyent hozott volna a nagy elodok nevere.

pjo 2010.07.12. 06:29:35

@mecharon:
Megértelek és sok mindenben egyetértek veled.
Én is azt hittem, hogy jó, eddig megvoltak a meccsek, nem adtak ki mindent magukból a fiúk, csak amennyit kellett, de sajnos tévedtem, mert csak ennyi volt bennük.
De azért '74 óta nem játszottak mindig "atomfocit". Sőt több volt a szenvedős vb-eb, mint a jó.

A '88-as eb-győzelem után egy nagyon gyatra vb '90-ben győzelem nélküli továbbjutással, majd vereség a németektől. Rijkaard itt köpte le Völlert, azt hiszem. '92-ben 11-esekkel kiesés a dánokkal szemben. Van Basten kihagyta, arra emlékszem.
A '94-es vb megdönthetetlen nézőszámmal és Puhl Sanyi mennybemenetelével. Ami az Oranjét illeti, tűrhető játék, hősies kiesés a braziloktól a 8 között a vb legjobb félidejével. Ejj, Branco, te!
'96-os eb Hiddinkkel. Nagy verés az angoloktól, épp-hogy-továbbjutás után 11-esekkel kiesés a franciákkal szemben. Belső konfliktusok.
'98-as vb Hiddinkkel. Na erre nem lehet panasz. Volt szép játék, csak megint a 11-esek az elődöntőben. A bronzmeccset elkönnyelműsködte a csapat.
2000-es eb Rijkaarddal. Ezt meg kellett volna nyerni hazai pályán! Világbajnokverés, majd egy hatos álomjátékkal a jugóknak, aztán a 11-esek az elődöntőben. :-(
2002-es vb van Gaal-lal. Szégyenszemre nem jutottunk ki. Hiddink mennybement a koreaiakkal, akiket elég jól megtanított hollandul focizni.
2004-es eb Advocaattal. Felejthető. Szerencsés továbbjutás, utána csodák csodájára 11-esekkel még a svédeken is átbukdácsoltunk, majd kiesés a házigazda Portugáliával szemben.
Ők aztán a 2006-os vb-n is utunk állták egy emlékezetes meccsen, melyen röpködtek a sárga- és piroslapok. Ezzel lehet, hogy kisebbségben vagyok, de szerintem jogos volt mind.
Van Basten itt még kereste a csapatot, melyet elég jól összerakott a 2008-as eb-re. Itt már volt megint álomszép foci, de az oroszok ellen azóta sem tudom, mi történt.

Szóval amióta én követni tudom az eseményeket koromnál fogva, 1988-ban, 1998-ban, 2000-ben és 2008-ban volt igazán jó holland foci.
Ez a mostani nem volt olyan rossz, szerintem. Volt rosszabb bőven.

Ami a jövőt illeti. Nem igazán vagyok képben, de talán nincs igazán nívós utánpótlás most. A holland bajnokság sem túl acélos. Ma már egy Ajax nemhogy BL-t, még bajnokságot sem tud nyerni. Az utóbbi két év bajnoka érdekes módon nem a nagy hármasból valamelyik, hanem az Alkmaar és a Twente.

normaluser 2010.07.12. 07:21:50

A 90-es óta emlékszem vissza a világbajnokságokra. Édesapám azt mondta, h már együtt néztük a 86-os VB-t is, de arra egyáltalán nem emlékszem. A lényeg, hogy a 90es évek közepétől imádtam a holland válogatottat és a nagy Ajax álomcsapatát, akiket a barca 2000-re majd teljesen katalonizált. Davidsék visszavonulása óta egyszerűen nem érdekel a holland a foci. A tegnapi döntőt érdektelenül kezdtem el nézni. Barátnőm oda van Casillas -ért, ezt hallgattam meccs előtt, szóval úgy álltam hozzá, h inkább hollandok, de ez a meccsen megváltozott. Tisztelet a kivételnek, de a holland játékosok állatmódra "fociztak", aminek meg lett az eredménye és pár spanyol fiú is elkezdett keménykedni. Életem eddigi legszarabb vb döntője volt, nem kérdés. Van "Butcher" és barátait takarítsák el a holland válogatottból, de lehetőleg a Münchenből is. Mielőtt még valakinek rámegy a pályafutása egy ilyen Bommel belépőre.
Remélem nem megy el ebbe a védekező irányba a foci...

Kazimír 2010.07.12. 08:23:14

Drukkoltam a hollandoknak, hogy végre egyszer sikerüljön. Természetesen a csoportmeccsek és a kieséses szakasz játékát vártam volna tőlük (talán nem csak én), de nem azt kaptam. Most mondjam, hogy megérdemelték?! Azzal a szájízzel felállni a fotelből, hogy a bronzmeccs ezerszer jobb volt, elég lehangoló..

maydayray 2010.07.12. 08:23:15

@TheElf: minden szavaddal egyetértek. mivel én inkább kicsit a németeknek szurkoltam, nagyon nem érdekelt, ki nyer, de a hollandok két pirosat is kaphattak volna csak az első félidőben, a két talpalásért. 5 perc után mondtam az asszonynak, hogy már három sárga járt volna a hollandoknak (az első laza fél perc után), a bírónak kicsúszott a kezéből a meccs. a maradék 85+30 perc sajnos nekem adott igazat. borzalom volt látni a hollandokat, a két évvel ezelőtti csapatnál szimpatikusabbat elképzelni sem lehet, de ez a gárda, ezzel a meccsel minden tiszteletemet elveszítette.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2010.07.12. 08:35:24

Korrekt. Azt gondolom hogy a mutatott játék alapján Spanyolország sem érdemelte meg a trófeát, a mutaott viselkedés alapján viszont igen. Kár, mert a németek kiestével az Oranje VB címéért drukkoltam...

play_off 2010.07.12. 08:41:09

Van Bommel egy közveszélyes őrült.
Elég csak ránézni. A kiüresedett, sötét tekintet mindenkinek megmutatja, hogy egy tébolyodottal áll szemben.
Előbb-utobb valami nagyon gonosz dolgot fog elkövetni, vagy a pályán, vagy a magánéletében. Nem kéne megvárni, hanem diliházba zárni mielőbb.
Majd, ha megtörténik a baj emlékezzetek rá, hogy mit írtam most.

Rigor_mortis 2010.07.12. 08:44:48

Ennyi magyarul beszélő holland él nálunk??? :)

Jó, tudom, hogy magyar foci nincs, de hogy lehet "élni-halni" egy vadidegen nemzet, vadidegen csapatárét??? Szurkolni persze lehet, sőt kell is valakinek, hiszen anélkül még unalmasabbak lennének ezek a "fociünnepek", amelyeknek lassan már köze nincs a focihoz.

A bírót szidó szurkolók figyelmét meg felhívom arra, hogy képzeljék el milyen botrány és hörgés lett volna, ha az első félidőben - teljesen jogosan - kivágja a két hentest. Innen nagyon könnyű okosnak lenni, de teljesen megértem a sporit, hogy bízott abban, talán "engedékenységével" lecsillapítja a hollandusokat. Hát alaposan tévedett. Nem csoda, hogy egy ilyen brutál csapat ellen fújt néha (szerintem meglepően keveset kedvezett a spanyoloknak, ahhoz képest, amit a hollandok műveltek), senki sem tette volna másként. Ez a holland csapat, ezzel a játékkal nem érdemelt győzelmet (pedig a régi holland focit én is szerettem...)

maydayray 2010.07.12. 08:53:09

@Rigor_mortis: én is ezt tudom csak a bíró mentségeként felhozni, hogy nem akarta ő eldönteni a meccset a két piros lappal, nem akarta, hogy róla szóljon a meccs, de sajnos pont emiatt szólt róla. én nem is annyira a hollandokra vagyok dühös, hanem a bíróra. a hollandok csak csinálták, amit a bíró engedett.

ampelmann 2010.07.12. 09:42:24

a tegnapi meccs alapjan erdemelte meg Spo. a gyozelmet. nem az egesz vb alapjan.
aki szerint osszejatszott webbel a spanyol csapat az mondja mar meg melyik meccset nezte. azert a mellbetalpalasert siman 2 meccs eltiltas meg ha lapot sem kap. van bommel? egy meszaros! robben? egy idegbeteg! Szabalytalankodtak a spanyolok? es Iniesta akasztasa?
Basszus melyik meccset neztetek, mert a VB donto szar volt de azt adta minden masodik csatorna szerte a vilagban - szinte.

ampelmann 2010.07.12. 09:46:20

jah es a cikkhez a totalis futball mar reg nem a hollandoknal van.

zovar23 2010.07.12. 09:47:57

Ez a meccs méltatlan volt egy vb-döntőhöz. Egyik csapat sem érdemelte meg a kupát a tegnap, és a vb-n nyújtottak alapján. A hollandok félőrült favágó módjára játszottak, a spanyolok meg ötlettelenül. Szerintem a foci nekünk, szurkolóknak szól, hogy szép, szórakoztató meccseket lássunk. Ilyeneket játszottak a németek, az uruk, az argentinok. Sokkal szerethetőbbek, szimpatikusabbak voltak. A bronzmecs volt az, amiért szeretem a focit, és sajnos a döntő pedig egy szenvedés volt.
A bírót kár szidni, ha hibázott, hát azt, hogy már sokkal előbb nem küldött zuhanyozni egy-két holland mészárost.
A tegnapi meccs a foci szégyene volt, mindkét csapattal együtt. Persze, lehet, hogy ezer meccs óta veretlenek, meg csillió győzelmük volt zsinórban, de kit érdekel, ha csak szenvedek a képernyő előtt? Inkább kapjanak ki szépen, lelkesen, jó játékkal, mint az uruk, és lehessen szeretni őket.
Őszintén bízom benne, hogy nem erre tart a foci, és pár év múlva nem fogunk már emlékezni erre a döntőre. A franciák, olaszok, angolok azt kapták, amit érdemeltek, most talán a hollandok is elgondolkodnak, mert a világnak szüksége van egy szerethető, jó holland csapatra.

ampelmann 2010.07.12. 09:49:47

@TheElf: mit nezett el a spanyoloknak? Meselj... de csak ugy hogy az elnezett tizenegyest is belefoglalod!!!

teisfiambluetooth 2010.07.12. 09:52:02

VAN BOMMEL nagy csalódást okozott nekem.

A sportingbeten fogadtam rá, hogy ő kapja az első sárgát, erre hagyta, hogy nyomorult 7 perccel (VPe 15' VBo 22') VAN PERSIE megelőzze. 8.5-ös szorzót buktam el. :(

Megjegyzem arra, hogy VBommel !akármikor! kap egy sárgát nem volt értelme fogadni, alacsonyabb szorzóval kínálták, mint a Brazília - É-Korea meccsen a Brazil győzelmet...

A '08-as EB-n szimpatikus volt a Holland csapat, de a döntőbeli szereplésük után örülök, hogy elbuktak.

A '06-is VB-n volt egy hasonló (csak kicsit ennél is durvább) meccs. Hollandia-Portugália. (portugália nyert) Emlékeztek? Azt hiszem rekord sárga és piros született.
Ott is a "vérnarancs" lépett pályára, úgy látszik ha esélyesebb az ellenfél és nagy a tét akkor bekattannak. Ez van.

Gatts 2010.07.12. 09:53:45

Elégedett vagyok a végeredménnyel.
Végig Uruguay-nak drukkoltam és úgy vélem, hogy a hollandoknak már az elődöntőben ki kellett volna hullaniuk, már az ottani viselkedésük, illetve az üzbég bíró döntései is eléggé megkérdőjelezhetőek voltak...
A döntő pedig no comment. Vadállatoknak nincs helye a pályán és a sportban. Az ilyenek menjenek K1-ezni meg MMA-zni, ott lehet rúgni, taposni az ellenfelet (az utóbbit lehet, ott se).
Ettől függetlenül a sportszerűség jegyében gratulálok a csapatnak az ezüstéremhez, de úgy gondolom, nem nekik kellett volna döntőt játszaniuk.

gpetersz 2010.07.12. 10:00:06

Meg is érdemelte Hollandia az ezüstöt. A játéktudás alapján lehetne arany, de lehetne gladiátorküzdelemről is beszélni, de azért ez még mindig SPORT és JÁTÉK. Ami annyit tesz, hogy SPORTSZERŰEN és FAIR JÁTÉKKAL illik nyerni.

Persze rá lehet menni a végeredményre is, minden mindegy alapon, de akkor meg már ki a f*szt érdekel? Akkor kapjanak kardot és vágják egymást véresre nem?

A Hollandokra speciel a kirívó sportszerűtlenség mindig is jellemző volt (gondoljunk akár Rijkaard féle Völler-köpködésre, Koeman féle seggtörlésre a német mezzel stb.) Illetve most a kapusfejre lépés, mellberúgás, alattomosságok.
Ilyen alakok ne legyenek a gyerekek példaképei, mert akkor azok pont ilyenek lesznek.

Vagyis: ezen a meccsen nem volt jobb a spanyol válogatott, de mégis helyes, hogy ők nyertek. Sajnálom, mert Egrihez hasonlóan én is semlegesen ültem le (gondolván, hogy ez mégis más generáció mint a Rijkaard féle csapat), de nagyon hamar eldőlt, hogy inkább a spanyolok.

juliocruz 2010.07.12. 10:00:07

Le vagyok sújtva, de sportszerűen be kell ismerni ezen a meccsen jobbak voltak a spanyolok.Nem játszotta a saját játékát az ORANJE, pedig abban igazán jók.Nem baj fiúk, most pár napig letargia van, aztán profikhoz méltóan összeszedik magukat és irány a 2012-es EB!Majd ott visszavágunk!
Hajrá Hollandia!!!!

2010.07.12. 10:15:48

Most sokan szidjátok ezt a holland csapatot, de az az igazság, hogy én nagyon szeretem őket. Annak ellenére, hogy a döntőre meghasonlottak és kurva kemények voltak.
És nagyon szeretem a spanyolokat is. Vérzett is a szívem a döntő miatt, hiszen két olyan csapat játszotta, akik között nem tudtam dönteni. Úgy ültem le megnézni a meccset, hogy akárki győz, örülni fogok neki. A vesztes miatt meg szomorkodni. Hát, mit mondjak, nehéz volt így végignézni. Gratulálok a spanyol VB győzelemnek, de őszintén sajnálom Hollandiát. Nem tehetek róla, ez van. Talán, ha az egyik döntős olasz, francia, vagy angol lettem volna, tudtam volna jót szurkolni - szerencsére (vagy sajnos?), ezek a kutyaütők kinyírták magukat a csoportkörökben/16 között.
Howard Webb meg egy seggfej! 13 lapot kiszórni egy VB-DÖNTŐN??? Mi a fasz volt ez? Hülye barom. Közhely, de Kassai kellett volna ide is.

wpet 2010.07.12. 10:37:45

A hollandoktól nem ezt vártam, szégyen lett volna, ha még nyernek is.
Ne keverjük össze a kemény játékot a szándékos, sérülést okozó durvasággal.
Csak a véletlenen múlt (és nem a hollandokon), hogy nem maradt ott senki, vagy sérült meg úgy, hogy nem focizhat többet.
Én a holland szövetség helyében eltiltanám egy időre v Bommelt, De Jongot és Sneijdert is pár meccsre, mert az amit láttunk tőlük, az káros Hollandiának és a focinak is.

SanDan 2010.07.12. 10:43:21

A hollandoknál tegnap egyértelműen elgurult a gyógyszer... Döbbenetesen játszottak, elképesztően és feleslegesen durván (SPORTSZERŰTLENÜL!!!). A bíró persze nem akarta eldönteni a meccset (azért kíváncsi lennék a FIFA véleményére bírói teljesítménnyel kapcsolatban), de nyugodtan elküldhetett volna két hollandot is zuhanyozni. A mellbetaposásért örökre eltiltani azt a mészárost.

Nem volt szép játék a döntőn, de akkor is megérdemelten nyertek a spanyolok. Ez van.

ampelmann 2010.07.12. 11:04:32

jah es a poszthoz: harmadikat is elbuktatok. meg is erdemlitek. favago banda!

Der_rosarote_Panther 2010.07.12. 11:19:15

Én is köszönöm a társaknak a jó írásokat és az együttműködést, az olvasóknak pedig az észrevételeket, dicséreteket, trollkodásokat, kekeckedéseket, gyalázásokat és istenítéseket, szóval a kommenetket.
Csalódott vagyok, de ettől függetlenül mindig a hollandok maradnak a kedvenceim, és ezt sem a kigyúrt köcsögbíró, sem a dilettánsgundel, sem az egynullás színészválogatott nem tudják megváltoztatni! Szebb holland játék reményében találkozunk két év múlva!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.07.12. 11:31:44

Négy éve várok erre a meccsre, erre a hollandok szétrúgják. Én ezért voltam dühös meccs közben meg után. Ezek ráadásul tudnak focizni is. Miért kezdtek el fát vágni? Gonoszságból, butaságból vagy gyávaságból?
A kisördög közben azt mondja, hogy ez a bíró nem adott pirosat a vb-n a döntőig. Ugye nem arról volt szó, hogy a hollandok sejtették, hogy az első aprításokat megússzák max. sárgával, és szándékosan szét akarták rúgni a spanyol csapatot, de legalábbis elvenni a kedvüket a focitól? Vannak bírók, akiknél 9 emberrel fordultak volna a hollandok.
Ez a csapat nem mutatott taktikát, nem mutatott technikát, semmit a vb alatt. Az első meccsük után azt írtam, úgy játszottak, mint a franciák. És ezt nyugodtan lehet sértésnek venni. Azért volt szar ez a vb, mert kevés csapat játszott. Akik nem is tudnának, azokra nem haragszom érte. A hollandokat ebben a pillanatban mélységesen megvetem miatta.

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.07.12. 11:37:09

Sokan szidták a bírót a gól előtt, meg mennyire a spanyoloknak fújt. Sajnos azok elfelejtették, mi hentelést levágtak a hollandok, illetve Robben két (szerintem) elnagyképűsködött 100%-os helyzetét.
Ettől függetlenül gratula a Hollandoknak az ezüsthöz is.

Én maradok a törököknél, Eb-re remélem kijutnak:)

docGG 2010.07.12. 11:40:33

A gond az, hogy ez a durvulás nem valamiféle random gyógyszerelgurulás volt, hanem a TAKTIKA. (Ahogy pl. 4 éve Cannavaro a 25. másodpercben letaglózta Henry-t, aki onnantól holdkórosként tántorgott, csak ő ravaszabbul csinálta.) Megnézték a spanyol-németet, és rájöttek, hogy csak a játékot és a csontokat apró darabokra tördelve lehet megállítani a spanyol középpályát. Másik esélyként ott volt az is, hogy hátha a spanyol gyógyszer is elgurul. Mindkettőben majdnem igazuk lett. Egy szégyen lett volna, ha nyernek, ahogy négy éve az olasz győzelem is az volt.
Webb az első Van Bommel-belépőnél elszúrta a meccset. Narancssárga volt minimum. Ha ott leüvölti VB fejét, figyelmezteti a holland csk-t, hogy ezeket nem fogja tűrni, talán (talán) megfogható a meccs. Amikor az csak langyos sárga lett, onnantól egyértelművé vált, hogy majdnem mindent lehet. De Jong Karate Kid megmozdulásánál az egyik hiba az volt, hogy csak sárgát adott, a másik meg az, hogy nem adott előnyszabályt egy ígéretes akcióhoz. Ha csak sárga, tovább lehet engedni - megállítani piroshoz kell.
Az, hogy ezek után a hollandok folyamatosan a bírót szapulják, élükön a vaddisznóval, az meg mindennek a teteje. Miután a németek normális csapattá váltak, az antikedvenc csapatok listáján váltotta őket Hollandia.

Rigor_mortis 2010.07.12. 11:41:23

Kedves Rózsaszín Párduc!

Azért az elkeseredettségedet megértve is erős túlzás, hogy "szinészválogatottnak" nevezed a spanyolokat. Mert bizony például De Jong karaterúgása után nem kellett színészkedni, és még hosszan lehetne sorolni az eseteket. A bíró meg valóban "elnézte" Robben ráncigálását, de ugyanezért nem adott 11-est a másik oldalon sem.

Kilkenny 2010.07.12. 12:07:26

@Teuton01:
"Van Bommel meg jól tette hogy aprított, nem vagyok híve az erőszaknak, de inkább akkor pusztuljon a sok megjátszós hispán patkány."

Ez valóban sporthoz illő kijelentés volt. Ha nem mi nyerünk, dögöljön meg a másik, nem igaz?
Abba belegondolsz azért, hogy egy komolyabb sérülésen egy ember jövője múlhat? A játékosok a lábukból élnek. Nyilván a sérülés hozzá tartozik a "szakmájukhoz", de a direkt, szemétségből elkövetett barbarizmus nem.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.07.12. 12:29:16

@ampelmann: Pl. a gól előtti időszakban ugye a szöglet helyett kirúgás, és utána rögtön lett egy olyan helyzet is amikor "elmaradt" a holland szabadrúgás, lehetett menni támadni. Gól is lett belőle.

Selli69 2010.07.12. 12:35:16

Off:
Örülök, hogy végigolvastam az összes kommentet, mert - ellentétben azzal, amit az elsők után gondoltam - mégse több a teutonhoz hasonló állat itt, mint a normálisan gondolkodó.
Megnyugodtam.
On:
"hollandok csak csinálták, amit a bíró engedett"
Mészárosoknak nincs helyük a pályán. Akkor se, ha a bíró "hagyja".

Sir Black The Brightest 2010.07.12. 13:15:27

Lehet ekézni a bírót, de felesleges... Hollandok nagyon durván szabálytalankodtak. Akik a bírót ekézik inkább köszönjék meg neki, hogy az első félidőben nem állította ki kapásból a Xabi Alonsot lerúgó hollandot... Rettentő szabálytalanul játszottak a hollandok és végig érett nekik a piros lap (több játékosnak is)... Mire számítottak?! Ha ez nem VB döntő lett volna hanem csak csoportmeccs biztos vagyok benne, hogy már sokkal korábban 2 holland is pirosat kap. Másrészről meg spanyolok jobbak voltak és kész. Méltó helyre került a trófea!

Sir Black The Brightest 2010.07.12. 13:21:54

@Teuton01: te egy igazi suttyó, veszíteni nem tudó paraszt vagy... Micsoda hozzáállás már ez?! Sajnos a hazai germán drukkerekre jellemző ez a szemét hozzáállás, bezzeg az igazi németek teljesen sportszerűen viselik a vereséget és nem kívánják a jobb ellenfelük szétverését, lemészárlását stb... Szerencsére még a Nationalelf játékosai se vennének téged emberszámba egy ilyen kijelentés után...

Lacquo 2010.07.12. 13:31:31

én pedig úgy gondolom, hogy Hollandia érdemelte volna meg a VB győzelmet. Nem csak a döntőt kell nézni. A spanyolok egész vb alatt a mákos 1-0-kal mentek tovább. Épp találtak egy gólt. Tnap a bírói teljesítmény katasztrófa volt. Többször volt, hogy jött a sárga, de hozzá se értek a hollandok az ellenfélhez, csak feldobták magukat a spanyolok. Durva játék volt, amit csak azért sajnáltam, mert sejtettem, hogy lesz piros, és mindig megáll a játék. A bíró nagyon a hollandok ellen fújt. Ez van. De kislányos focira nem vagyok kíváncsi.
Nézzetek jégkorongot, mi lenne, ha egymáshoz se érnének?!
A hollandok az eb alatt nem azok voltak, akik a 2008-as EB-n, de szerintem sokkal átgondoltabban játszottak. Nem rohantak le mindenkit, inkább taktikusabbak voltak. Nem voltak nekik se sok gólos meccseik, de akkor a spanyolokat meg sem említem.
Ha ment volna az "atomfoci" az elején, szerintem hamarabb kieshettünk volna. Spanyolo. egész vb szereplése katasztrófa volt.

Nem értettem sokáig, hogy Van Persie miért kezdő annyi béna meccse után is. Szerintem Elia, vagy Huntelaar is lehetett volna kezdő, lehet jobban bevált volna a dolog.

Remélem Hollandia az EB-n, majd a VB-n újra jó lesz. Remélem hazavisszük a kupákat hamarosan!

Miért szurkolunk egy másik nemzet csapatának fanatikusan? (felmerült fentebb valakinél)
Azért mert a magyar foci sehol sincs, és én 15 éve a Hollandok szurkolok. Az akkori Ajaxtól indult minden.
Mellesleg tök jó fejek a Hollandok, meg a ahogy beöltöznek, az szuper.

A spanyol szurkolók meg szurkolói kellékek, pólók, stb.-k nélkül végignézik a döntőt?!

ez már így marad, továbbra is, fanatikusan a Hollandoknak szurkolok!
Mindörökre!

Hup Holland Hup!

Lacquo 2010.07.12. 13:34:10

Még annyit, hogy:

Értékesebb a bronz az ezüstnél... Az előbbi meccsen győztesként jönnek le, a másikat pedig elvesztik.

A németeket vártam a döntőben a hollandok mellé. Úgy gondoltam, hogy könnyebb falat lesz. Nem volt az.

Ha a németek kerültek volna a döntőbe, a meccs biztos jobb lett volna, de, hogy ki nyert volna sose tudjuk meg.

Nephes · http://deception.blog.hu 2010.07.12. 14:05:20

Iszonyatos egy döntő volt; mind a hollandok, mind a spanyolok részéről. A félidőnél nem tudtam eldönteni, hogy ez most csoport meccs vagy Vb-döntő.
Az utóbbi volt, de nem látszott.
Már régóta Hollandiának drukkolok, ha nincsenek magyarok...
de ez a válogatott nem játszott szépen, én a Davids-os csapatot szerettem nagyon.
A németeknek kellet volna nyerni. Spanyol országnak csak szerencséje volt.
Két év múlva, pedig HAJRÁ MAGYAROK! - szép volt Kassai

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.07.12. 14:08:36

@Lacquo: Kedves Lacquo azért te sem gondolod minden sorod komolyan? Ugye?:)

Mákról annyit, hogy nézd vissza a brazil, és Uruguay elleni meccseket, hogy ne menjek annyira vissza.
És De Jong akkora mellbe talpalása mi volt, minimum egy piros. Majdnem a hátán jött ki a lába, vagy előtte Bommel bomlása?
Robben milyen helyzetet nagyképűsködött el? Mert szerintem megint az volt, mint az Uruk ellen.

Ja, és a jéghokit ne hasonlítsd már össze a focival, ott van védőfelszerelés, itt meg nincs, erről ennyit:)

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.07.12. 14:10:34

Még annyit, hogy ha kiállította volna DeJongot, akkor az összes holland megtülte volna a képernyőn keresztül is a bírót. Nem volt szép meccs azt meg kell hagyni.

normaluser 2010.07.12. 14:10:44

@Lacquo:
Azért az túlzás, hogy kislányos foci. A tegnapi meccsre nem lehet ráhúzni a pofátlan színészkedést, sok meccsre rálehet, de a tegnap tényleg csonttörésre ment a holland részről.

Ha fáj, ha nem a spanyolok is európaiak és a tiszteletünket ugyanannyira megérdemlik, mint Hollandia. Sokan már úgy ülnek le spanyol focit nézni, mintha nem is a kontinensünkhöz tartoznának, pedig ha dél-amerikaiak lennének, lehet akkor most arabul beszélnénk. Erről ennyit.

(Hozzáteszem az angol bajnokság elkötelezett híve vagyok, spanyol meccset 2-3 hetente nézek max. egyszer)

Borzasztó az, amit európai csapatok lezavartak! Az angolok szívtelen, lélektelen játéka esett legszarabbul...
A legjobb focit egyértelműen a németek, uruk és a spanyolok tolták! A spanyoloknál a német - spanyol volt a vízválasztó.
Kicsit régi idők fociját tolnak, Mourinho és a taktikázás korszakában.
Szeretem a támadó focit, a spanyolok pedig jól védekeztek és támadtak is. Egy nagy problémájuk volt, hogy a csatársoruk Torres gyenge játékával (aminek szerintem köze van a liverpool szar szezonjához) eléggé tré lett, Villára maradt minden. Tőle meg meccsenként két gólt nem lehetett elvárni.

A régi Ajax nagyon jó volt, de ez már egy teljesen más holland csapat. Nagyot változott 15-20 év alatt a foci. A taktikázás a győzelemért megöli a játékot, itt tartunk sajnos.

karikaV43 2010.07.12. 14:50:31

A teljes védelemnek járt volna a piros,a bíró valóban részre hajlóan fújt,de ezzel a holland favágó és hentes színész válogatottat segítette mint az egész tornán.Van Bommelt az első meccsen el kellett volna tiltani,érdekes végre kap egy sárgát és már is szar a játékvezetés,a félidőben 9-en kellett volna maradniuk,kiváncsi lennék 6-0 után is így szidnák a bírót,a spanyolok jobbak voltak és kész.A mázlis gólokról meg inkább ne beszéljünk az uruk elleni meccs két szabálytalan gólja az semmi,a spanyoloknak minden meccsen volt 5-6 nagy helyzetük az hogy csak egy megy be előfordul.A hollandok,hogy verték szlovákiát,braziliát,uruguayt, a szlovákok 4-2 nyerhettek volna,brazilia öngóljáig sehol nem voltak,az uruk is jobbak voltak,mi a faszról beszéltek.
Ezek ezt sem érdemelték,nem aranyat szar vb.szar meccsek egyedül a németek játszottak szépen,de a spanyolok őket is behúzták.Bocs minden holland szurkolótól,de a legundorítobb csapat volt a holland,pedig a grundon még Van Basten voltam gyerekként.Régen sokkal sportszerűbbek voltak mint most.A robben meg buzi úgy fut mint akit hátulról meg csináltak.Persze vannak jó fejnek tűnő arcok is,Sneider,Kuyt,Van Bronckhorst,Stekelenburg, a többi köcsög faszfej,az mindent elárul,hogy a leg többetr szabálytalankodó csapat a hollnad volt.Pedig tudnak focizni is,de ahhoz bátorság kell.

TomiEnglish 2010.07.12. 16:11:15

A hollandokkal szimpatizáló angol szurkerek nevében gratulálok a hollandoknak az ezüsthöz.
Jó lenne, ha az EB selejtezők idején is működne a blog.

Lacquo 2010.07.12. 17:02:30

Most mi van itt, holland tábor, vagy az ellenfél?

Attól, hogy nem szépen játszottak, attól, hogy voltak durva dolgaik - mintha másnak nem lenne, ha igazi szurkolók vagytok, mindig is kiálltok a csapatotok ellen akármi is történik!
Ha nem így van, nem vagyok igazi fanok!

Kövezzetek meg!

A hollandok hiába, hogy most nem a régebbi focit játszották, de lehet épp emiatt jutottunk el a döntőig.

Viszont pont a döntőben kicsit rámehettek volna, hogy lerohanják az ellenfelet. Kockázatos lett volna, de lehet gól lett volna az eredménye.

Ez a döntő, és egyik csapat sem vállalt be olyat, amit lehet megtett volna a bronzmeccsen, mind1 alapon.

A spanyolokat bírom/bírtam, de ezen a vb-n megutáltatták magukat velem.

Azok a gólok, amiket találtak. Mondjátok, hogy nem mákosak voltak pl. Paraguay ellen is....

Annak a meccsnek is úgy indultam neki, hogy spanyoloknak szurkolok. De a meccs alatt Paraguay sokkal szimpatikusabb volt.

A vb-n nagyon megkedveltem a német válogatottat (eddig is szerettem), és kissé megutáltam a spanyolt ezzel a focival amit játszottak.

Hollandia elbukott, nem lehet minden meccset megnyerni, és ettől féltem, ismét. Döntőben kikaptunk.

A durva foci, lehet nem sportszerű, de a tnapi meccsen már csak ez maradt az izgalomra.

Jobban megérdemelték volna a németek a döntőt a spanyolok helyett, de ott azon a meccsen a németek nem játszottak jól.

Ha németek jutottak volna be, a hollandokkal talán sokkal élvezetesebb meccset játszattak volna.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.07.12. 17:35:30

@Lacquo: Nem tudom, ki miért kommentelt, a magam részéről én azért, mert a holland durvulások és szerintem elmaradt piros(ak) után nagyon meglepett, hogy a holland edző azt nyilatkozza, a bíró elfújta nekik a meccset. Ezt én felháborítónak tartom, mert az első tíz perc után az volt az érzésem, hogy a hollandok direkt úgy jöttek ki, hogy széjjelrúgják a spanyolokat, ami egyrészt nem sportemberhez való magatartás, másrészt világbajnoki döntőn kivételesen nagy bunkóság. Persze lehet, hogy tévedtem, és csak a "hév vitte" őket, de mikor Van Bommel hátulról durván rácsúszik az ellenfélre, aztán meg még bocsánatot se kér, az mindenképp sok. Én azért jöttem ide, erre a blogra, mert kíváncsi voltam, hogy a holland-drukkerek hogyan látják a dolgokat. Mikor egy rakás kommentben azt olvastam, hogy a bíró miatt vesztettetek, szükségét éreztem, hogy én is hozzáfűzzem a véleményem. Gondolom, a többi nem-hollanddrukker is így volt ezzel.

Én nagyon megértem, hogy a spanyolok játéka csalódást okozott, én is azt vártam, hogy olyan szépen lefociznak mindenkit a pályáról, mint az eb-n. Hogy nem így lett, annak oka egyrészt VDB nagyon szigorú taktikai hozzáállása, másrészt az ellenfelek játéka: Chilén kívül mindenki beállt védekezni ellenük. Ugyanez történt egyébként a brazilokkal anno, mikor épp a hollandokkal játszottak egy gyönyörű 3:2-t, és a vb-cím elnyerése után azt nyilatkozták, a hollandok voltak a legtiszteletreméltóbb ellenfelek, mert "kard-ki-kard" játszottak, nem úgy, mint a többiek. Azon a vb-n ugye tizenegyesek döntöttek a világbajnoki címről. A spanyolok rosszul kezdték ezt a vb-t, és meccsről meccsre egyre magabiztosabban játszottak. Teljesen jogosan nyertek a vb egyik legmeggyőzőbben játszó válogatottja ellen az elődöntőben, és szerintem a hollandok ellen is. Bőven megérdemelték a címet, mert az egyetlen csapat volt, amely szinte folyamatosan beállt védelem ellen volt kénytelen játszani. Nagyon kevés válogatott képes megoldani egy ilyen feladatot. Hogy jobb lett volna egy holland-német döntő? Nem hiszem. Nem a spanyolok törték szét a játékot, nem ők foglalkoztak mással, mint a foci. Jószerivel nem volt alattomos szabálytalanságuk sem, pedig Van Bommelt én már az utcán is fejberúgnám, ha szembejönne, nemhogy annyi szemétség után, amit a pályán végigcsinált. Ha Zizou ott van, tutira lefejeli. Lehet, azt is kereste.

wpet 2010.07.13. 08:52:11

@Lacquo:
Szép dolog, hogy kiállsz a csapatodért, de ez túlzás.
Ha nem lenne világos, a holland taktika az volt, hogy brutálisan szétrúgják, megfélemlítsék a spanyolokat; ennek semmi köze a sporthoz, a focihoz.
Én ennyire durva és aljas megmozdulásokat európai csapattól még nem láttam, máshol sem nagyon; és főleg nem egy meccsen.
Szégyellheti magát a válogatott is, az edző is, nálam leírták magukat egy életre. És még egyszer: a holland szövetségnek el kellene tiltania 3-4 embert hosszú időre.

Tordafia 2010.07.13. 09:33:24

Én sajnos nem voltam ott az öltözőben, így nem tudhatom hogy az volt e a taktika hogy rúgjuk szét a spanyolokat, félemlítsük meg őket, mert akkor majd tutira megijednek, mert még rutintalanok, és ha van Bommel közelít elszaladnak a zöldfülűek. Ugyan már. Nem hiszem hogy bármelyik edző száját is elhagyhatná ilyen mondat egy vb-n. És nevetségesnek is tűnik, ha egy döntőn ez lenne a taktika. van Bommel játékában mindig is benne volt(van) a durvaság, és időnként a szándékosság. de Jongéba nem, Sneijderében meg aztán abszolút nem. Heitinga nem tehetett mást, meg kellett állítania Iniestát mikor lefordult róla, bár a nagyhalál remekül működött. 10ből 11en visszahúznák.

Sajnos tény hogy kemények, durvák és néha szándékosak voltak a belépők, 2-3 piros mehetett volna simán.
Viszont a spanyoloknál is kettő piros elmaradt, ami biztos. (Puyol, Iniesta)
A spanyolok játéka nem volt szép az egész vb alatt, és sajnos a hollandoké sem.
A szerencse faktorról meg annyit, hogy a 'ha', meg a 'lehet', meg a 'majdnem' nincs a pályán. Ha lenne, lehet a spanyolok még a csoportból sem jutnak ki. Vagy ha a hollandok összes helyzete bemegy a brazilok ellen akkor 5-1 a vége. Jelentősége zéró mindkét megközelítésben.

A döntőn jobbak voltak a spanyolok ez tény, nem tudtunk velük mit kezdeni, az előre játékot teljesen lemattolták. van Persie nulla, Kuyt is maga alatt, és Sneijder-nek sem ment. Lehet hogy ez a spanyolok érdeme.

Az aranyat meg Uruguay-nak adtam volna.

Reméljük egy szebb játékkal, legalább ugyanennyire eredményesen találkozhat az eb-n ismét a két csapat.

hajrá oranje.

Lasombra 2010.07.13. 10:40:31

isten bizony nem trollkodni jöttem, de egy tőlem teljesen független, objektív statisztikára felhívnám a figyelmet:

www.fifa.com/worldcup/statistics/teams/disciplinary.html

ez azért durva. kb annyi sárga, mint a 2. és 3. helyezettnek összesen.

ez a holland csapat nem az a holland csapat, amit szeretni lehet. nemhogy szeretni, de kb még vállalni sem. szerintem.
ez egy alattomos, gusztustalan, durva, hisztiző, reklamáló bagázs. (tisztelet pár kivételnek.)

az is milyen már, hogy Stekelenburgon kívül egyedül épp Van Bommel játszotta végig az összes meccs minden percét a hollandoknál?

Van Basten 2010.07.13. 11:29:06

@Lasombra: ahogy olvasom a commenteket, itt sokan általánosítanak Hollandiával kapcsolatban. Kétségtelen, hogy az egyik beállósuk (Bommel) kifejezetten durva sokszor, de emiatt az örűlt miatt nem kéne ráhúzni az vizes lepedőt az egész válogatottra!!! Rajtuk kívűl a többi játékos semmivel sem volt durvább, sportszerűtlenebb, mint a vb többi csapata. A De Jong féle mellberúgáson és Bommel belemenésén kívűl az összes többi sárga lap a döntőben taktikai fault, vagy egyszerű ütemkésés volt, amiből a spanyolok is termeltek bőven.
Gyerekek! Ez a holland cspat semmivel sem sportszerűtlenebb, alattomosabb, mint a többi!!! A döntő elején volt egy ideges fél óra, mikor sok szabálytalanság volt, de ezért nem kéne eltemetni a holland válogatottat!!! Az vesse rá a hollandokra az első követ, aki egy vb döntőben teljesen higgadt tud maradni! 2 éve az EB-n, gyakorlatilag ugyanez a csapat fair play díjat kapott! Bommelt el kell távolítani a csapatból, és minden újra szép lesz és jó...

Lasombra 2010.07.13. 11:46:58

@Van Basten: sajnos én nem így látom. :(

nem a játéktudásukat, az igyekezetüket vagy a tehetségüket akarom minősíteni, és egész biztosan idegesek is voltak, de egyrészt nemcsak a döntőn volt így, meccsről meccsre ezt az imidzset hozták sajnos. másrészt az összes eddigi vébédöntőnél durvább volt ez a mostani, több falttal, több lappal. pedig a korábbi finalisták is biztosan izgultak.

Lacquo 2010.07.13. 22:35:28

@Lasombra: Szerintem meg átgondoltabb, és stabilabb volt ez a Holland csapat a korábbi(ak)nál! Nem rohanták le az ellenfelet, kissé taktikusabban játszottak, ami lehet azt eredményezte, hogy talán nem tűntek annyira erősnek, de a stabilitásuk megvolt. Minden meccset megnyertek a döntőig.

Ez van, én kiállok mellettük!!! Hajrá Hollandia!!!

Van Basten 2010.07.14. 12:22:59

@Lasombra: Egyetértek Veled abban, hogy ez a döntő helyenként durva volt, és nem hozott szép játékot. Nekem csak azzal van bajom, hogy egy ámokfutó (V.Bommel) rányomhatja a bélyegét egy amúgy remek csapat megítélésére...A fél világ a hollandok durva játékáról beszél, mikor semmivel sem szabálytalankodnak többet, mint bárki más, és a szabálytalanságaik 99%-ának semmi köze a szándékos durvasághoz. Azzal a szerencsétlen V.Bommel-el van mindenki elfoglalva, alig esik szó arról, hogy ez a csapat 25 meccse veretlenül, rendkívűl szervezetten, sok gólt lőve, a spanyolokat is hajszál híján megállítva, a világ 2. legjobb csapata lett...

wpet 2010.07.15. 15:15:29

@Van Basten:

"mikor semmivel sem szabálytalankodnak többet, mint bárki más"

De igen, többet szabálytalankodtak. Ha nem tudod értelmezni Lasombra linkjét (www.fifa.com/worldcup/statistics/teams/disciplinary.html) szívesen segítünk.
Ráadásul a mutatott "játékkal" elkúrták tízmilliók szórakozását, az enyémet is. Az ámokfutó Bommel meg miért is kerettag a folyamatos durvulás ellenére? Ja, hogy ő rokon, az más. Bommel nem "szerencsétlen", hanem egy rohadt geci. Remélem hamarosan eltiltják, vagy ha nem, valaki úgy szétrúgja, hogy nem lép többet pályára.

mecharon 2010.09.06. 04:07:30

Hello!

Bocs, hogy ilyen undorito vagyok, de kicsit porgessuk man meg ezt a topikot, vagy ujuljunk/frissuljunk, mert azert jo lenne ha az elozetes kivansagok alapjan itt most akar majd egy a vb-tol fuggetlenul sikeresen a holland valogatottat szupportalo kis kozosseg a tovabbiakban is meg tudna vitatni a vilag nagy dolgait a holland foci valogatott szempontjabol.

Merthogy kicsit gyoztunk kb 5:0-ra az igaz, hogy szar San Marino ellen, de legalabb most a kicsit lesajnalt es elfelejtett Huntelaar lenyomott vegig egy meccset eloszor az elmult 5 evben klub-es valogatott szinten is csodak csodajara, es ebbol kovetkezoen benyomott kb egy mesterharmast Van Persie helyet aki kb 3 lest tudott volna ehelyett felmutatni. Meg visszajott Nistelrooy is egy laza 22 perc erejeig, es ha mar itt volt o is megmutatta, hogy azert meg kicsit nagyon nem kene leirni ot, foleg nem ilyen Persie-k elleneben.

Szoval csak igy tovabb. Persze Perszi is johet csak akkor vegyen vissza az arcbol, es mutasson egy kis alazatot, meg eredmenyesseget.

Jojjon a vita, meg a raebredes, hogy kene minimum egy uj topik, de legalabbis folytatas akarhogy, mert a csapat tovabbra is van, szurkolok, tovabbra is es talan meg inkabb volnanak!

Szevasztok
süti beállítások módosítása